Читај ми!

Adriana Vilagoš i Angelina Topić za RTS sa medaljama na grudima: Idemo rasterećene u Minhen

Adriana Vilagoš i Angelina Topić vratile su se sa medaljama sa svetskog juniorskog prvenstva, a već ih očekuje naredno takmičenje - Evropsko prvenstvo za seniore u Minhenu.

Atletsku reprezentaciju Srbije od ponedeljka očekuje učešće na Evropskom prvenstvu u Minhenu, a među 14 takmičara iz naše zemlje biće i juniorke Adriana Vilagoš i Angelina Topić.

Adriana Vilagoš odbranila je svetsko juniorsko zlato u Kaliju, pošto je osvojila prvo mesto u bacanju koplja, uz rezultat 63.52 metra što je novi juniorski evropski rekord.

"Jako sam srećna i zadovoljna. Ovo je bio glavni cilj ove godine, da odbranim titulu i bacim dobar hitac. Ispunila sam oba", rekla je Vilagoš za RTS.

Angelina Topić, uprkos nesrećnim okolnostima, osvojila je bronzanu medalju u skoku uvis, iako se takmičila sa atletičarkama koje su od nje starije dve godine.

"Veoma sam zadovoljna takmičenjem. Žao mi je što nismo svi skakali u istim uslovima, žao mi je zbog pha koji se dogodio dan ranije. Nisam uspela da ispunim maksimalni potencijal, ali ovo predstavlja jednu veliku odskočnu dasku za budućnost i daje vatar u leđa", kaže Angelina Topić.

Adriana i Angelina će debitovati na seniorskom Evropskom prvenstvu, a u Minhen idu rasterećeno, sa ciljem da ostvare dobar rezultat i ostvare plasman u finale.

четвртак, 19. септембар 2024.
17° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи