Читај ми!

Ivana Vuleta: Spremna sam za Svetsko prvenstvo, očekujem bar rezultat iz dvorane

Srpske atletičarke Ivana Vuleta i Milica Gardašević spremno dočekuju Svetsko prvenstvo u američkom Judžinu, gde će učestvovati u disciplini skok udalj.

Ivana Vuleta kaže da su pripreme za SP protekle sjajno. Ona je više puta ispunila normu za šampionatu u Judžinu.

"Sve što je bilo važno za finese u treningu, oporavak, adekvatan odmor i ishranu – imale smo u trening kampu. Veoma smo zadovoljne u kakvoj formi odlazimo na ovo Svetsko prvenstvo i sigurna sam da bi moj rezultat iz dvorane bio realan da se ponovi i na otvorenom", ističe Vuleta.

Vuleta je najboljim skokom u poslednjih pet godina – 7.06 osvojila zlato u martu na dvoranskom Svetskom prvenstvu u Beogradu i tako odbranila svetsku titulu osvojenu 2019. godine u Birmingemu.

"S obzirom da je došlo vreme da se na startnoj listi moje ime pojavljuje kao najstarije učesnice, vreme je sve što imam - i nemam i zbog toga sam posebno motivisana", dodala je Vuleta.

Iako kaže da iako joj ide u prilog, svako takmičenje je drugačije.

Podeća da je u U Judžinu nastupala nekoliko puta. "Odnosila sam pobede, poznat mi je ambijent i veoma se radujem nastupu. Ova sezona je duga i zahtevna, ali su i moji apetiti", dodala je Vuleta, preneo je Srpski atletski savez (SAS).

Milica Gardašević je ove sezone preskočila 6,81 metar. Sa 23 godine debitovaće na SP na otvorenom.

Skokom 6,67 metara osvojila je zlatnu medalju na nedavno održanim Mediteranskim igrama u Oranu.

Kvalifikacije u skoku u dalj su na programu 23. jula od 21 čas po srednjeevropskom vremenu. U finale, koje je na programu sledećeg dana od 02.50 po našem vremenu, plasiraće se 12 najboljih takmičarki iz kvalifikacija.

петак, 26. април 2024.
16° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво