Читај ми!

Diskvalifikovan pobednik Bečkog maratona, pobeda pripala Langati

Maraton u Beču, koji je održan, zbog pandemije, posle godinu dana pauze, istrčano je najbrže Etiopljanin Derara Hurisa, koji je pretrčao trasu za 2:09:22, ali je naknadnom odlukom organizatora diskvalifikovan. Pobeda je tom odlukom pripala Kenijcu Leonardu Langatu.

Hurisa je diskvalifikovan jer je trčao u patikama koje ne odgovaraju pravilniku. Naime, dozvoljene su patike sa đonom maksimalne debljine od 40 milimetara, a Hurisa je trčao u patikama sa đonom debljine od 50 milimetara.

Inače korona je uticala na broj ucesnika, kojih je ove godine bilo oko 26.000. U "normalnim" vremenima bilo je oko 40.000 učesnika.

Portparol maratona Adreas Majer ukazao je i da jedan broj učesnika iz inostranstva ove godine, zbog epidemijskih mera ulaska u zemlju, nisu mogli da doputuju. Maraton je održan uz strogi koncept higijene i postovanja korona mera.

"Ovo je bio najvažniji maraton od 1984.gdgodine, kada je uspostavljen. To je jedan od najvećih maratona uz veliko međunarodno učešće. Bilo je teško dobiti sva odobrenja", rekao je organizator Volfgang Konrad.

четвртак, 09. мај 2024.
20° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара