Čitaj mi!

Stojka i Jovanovićeva pobednici 34. Beogradskog maratona

Trideset četvrti Beogradski maraton održan je u nedelju u Beogradu a pobednici su Rumun Silviju Stojka i Srpkinja Nevena Jovanović. Olivera Jevtić i Milan Mitrović najbrži u polumaratonu. Na ulicama srpske prestonice trčalo je oko pet hiljada takmičara.

Čestitka ministra odbrane pobednici maratona

"Nevena Jovanović, pripadnica ‘Kobri’, pobednica je 34. Beogradskog maratona u ženskoj konkurenciji. 

Veliki uspeh, rezultat ogromnog truda, bravo Nevena!"

Rumun Silviju Stojka i srpska atletičarka Nevena Jovanović pobednici 34. Beogradskog maratona.

Stojka je 42.195 metara pretrčao za 2.34,43, ispred srpskog atletičara Marka Rankovića (2.37,15) i Grka Nikolaosa Santisa (2.48,52).

Jovanović je trku završila u vremenu 3.12,27.

Jevtićeva i Mitrović pobednici polumaratonske trke

Jevtićeva je kroz cilj 34. Beogradskog maratona prošla u vremenu 1.17,47. Drugo mesto osvojila je Katalin Kovač iz Mađarske, a treće Biljana Cvijnović.

U muškoj konkurenciji pobedio je Milan Mitrović – 1.09,367, ispred Kenijca Stenlija Kiprutija i Alima Imamovića.

Učestvuje i Vojska

Na 34. Beogradskom maratonu, koji je startovao jutros u osam časova, učestvuje 109 pripadnika sistema odbrane u maratonu i polumaratonu – 79 pripadnika Vojske i Ministarstva, 25 kadeta Vojne akademije i pet učenika Vojne gimnazije.

Počeo je 34. Beogradski maraton

Znak za start trke ispred Crkve Svetog Marka zajedno su dali predsednica počasnog odbora ministarka Darija Kisić Tepavčević, gradonačelnik Zoran Radojičić i član Kriznog štaba epidemilog Predrag Kon, u društvu direktora maratona Dejana Nikolića.

Tradicionalni Beogradski maraton ove godine održan je u nešto izmenjenom formatu, a posebna pažnja posvećena je bezbednosti učesnika i građana Beograda. Nije bilo promotera i dečjeg maratona, ali jeste velikog odziva.

U maratonskoj trci učestvovalo je oko hiljadu takmičara, a u polumaratonskoj četiri hiljade.

Stojka, pobednik u muškoj konkurenciji, je 42.195 metara pretrčao u vremenu 2.34,43, ispred srpskog atletičara Marka Rankovića (2.37,15) i Grka Nikolaosa Santisa (2.48,52).

Jovanovićeva je trku završila u vremenu 3.12,27.

U polumaratonskoj trci ranije danas pobedili su Olivera Jevtić i Milan Mitrović.

Jevtićeva je kroz cilj 34. maratona prošla u vremenu 1.17,36.

Drugo mesto osvojila je Katalin Kovač iz Mađarske (1.18,58), a treće još jedna srpska atletičarka Biljana Cvijanović (1.24,31).

Mitrović je trku na 21 kilometar završio u vremenu – 1.09,36, ispred Kenijca Stenlija Kiprutija (1.11,49) i Alima Imamovića iz Bosne i Hercegovine (1.12,39).

Usled propisanih epidemioloških mera, ali i preporuka organizatora, manji broj Beograđana nego inače pratio je uživo Beogradski maraton. Ipak, podrška maratoncima nije izostala, a za dobru atmosferu bili su zaduženi trubači i bubnjari.

Maraton je održan pod sloganom „Bez barijera", a prvi put u istoriji nije održana Trka zadovoljstva, umesto koje je, shodno sloganu, održana šetnja zadovoljstva za osobe sa invaliditetom.