Читај ми!

Sat na Terazijama odbrojava do početka atletskog Svetskog prvenstva

Simboličnim otkrivanjem sata "Svet na stazi" na Terazijama, tačno godinu ranije, danas je počelo odbrojavanje do početka Svetskog atletskog prvenstva u dvorani u Beogradu 2022. godine.

Sat koji će odbrojavati 365 dana do dolaska svetskih atletičara u glavni grad Srbije pokrenuli su predsednik Srpskog atletskog saveza Srbije Veselin Jevrosimović, ministar omladine i sporta Vanja Udovičić, zamenik gradonačelnika Beograda Goran Vesić i predsednik organizacionog odbora Slobodan Branković.

"Danas je tačno 365 dana do početka najvećeg sportskog događaja u našoj zemlji. U tu čast postavili smo ovaj sat koji će od danas da odbrojava sate i minute do ovog događaja. Postavka se zove "Svet na stazi", a Beograd i Srbija će za godinu dana biti centar sveta", rekao je Jevrosimović na ceremoniji otkrivanja sata.

On je zahvalio Ministarstvu sporta i Gradu Beogradu na pomoći u organizaciji tog događaja.

Ministar Udovičić izjavio je da će Svetsko prvenstvo u Beogradu 2022. godine obeležiti sportsku svetsku scenu u zemlji koja živi za sport.

"Pre dve godine kada smo ušli u kandidaturu počeli smo da trčimo maratonsku trku, a danas godinu dana do prvenstva ulazimo u trku od 10.000 metara, sa željom da na kraju oborimo sopstveni rekord i da svetu pokažemo da smo stabilni domaćini i pouzdani partneri", rekao je Udovičić.

Ministar je istakao da je ovo prava prilika za promociju Srbije, Beograda i dostignuća sportista, ali i da se omogući privredni rast grada i države.

"Bićemo presrećni i prezadovoljni kada nagovorimo određeni broj devojčica i dečaka da krenu uspesima Ivane, Asmira i drugih šampiona", rekao je Udovičić i zahvalio Vesiću i Jevrosimoviću na istrajnosti i želji da podrže i organizuju sve sportske događaje koji će promovisati zemlju na najbolji način.

Zamenik gradonačelnika Beograda Vesić rekao je da će dvoransko Svetsko prvenstvo 2022. godine biti važan događaj za imidž zemlje i grada.

"Ove godine ćemo imati svetsko prvenstvo u boksu, trudimo se da svake godine imamo neko veliko prvenstvo, a u tome nam pomaže Ministarstvo sporta. Svaki događaj omogućava da se izgrade novi objekti, da se obnove stari i da se deca podstiču na bavljene sportom. Siguran sam da će SP biti dodatni impuls za razvoj atletike i događaj koji pokazuje da je Beograd grad sporta i dobar domaćin", rekao je Vesić.

четвртак, 28. март 2024.
18° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво