Montgomeri kriv za rasturanje droge

Bivši olimpijski šampion, američki atletičar Tim Montgomeri, izjasnio se na suđenju da je kriv za rasturanje heriona i čeka ga višegodišnja kazna zatvora.

Montgomeri je na Olimpijskim igrama u Sidneju 2000. godine osvojio zlatnu medalju u štafeti 4x100 metara, a na pitanje sudije da li razume kakve implikacije ima njegovo izjašnjavanje, odgovorio je sa "Da."

Montgomeri se već nalazi na odsluženju četvorogodišnje kazne zbog falsifikovanja čekova, a najmanja kazna za delo za koje je optužen, a koje je priznao, iznosi pet godina u federalnom zatvoru. Izricanje presude zakazano je za 10. oktobar.

Pored zatvorske kazne, Montgomeri bi mogao da bude kažnjen i novčano sa dva miliona dolara.

Montgomeri je karijeru završio 2005. godine, kada je suspendovan na dve godine. On nije bio pozitivan na doping kontroli, ali je bio umešan u skandal sa laboratorojom Balko. Zbog toga je morao da vrati zlatnu medalju iz Sidneja, kao i bronzanu koju je takođe u štafeti osvojio 1996. godine na Olimpijskim igrama u Atlanti.

Pored toga, poništen je i njegov svetski rekord na 100 metara u vremenu 9.78 sekundi postavljen na svetskom prvenstvu u Parizu 2002. godine.

broj komentara 0 pošalji komentar
div id="adoceanrsvdcfhklggd">