Olimpijski šampion Voriner ponovo iza Merita

Na izbornom takmičenju za američki olimpijski atletski tim u Judžinu, Lašon Merit trijumfovao u trci na 400 metara ispred olimpijskog i svetskog šampiona Džeremija Vorinera.

Centralni događaj petog takmičarskog dana u Judžinu, bila je trka na 400 metara. Spektakularno najavljivan duel olimpijskog i svetskog šampiona Džeremija Vorinera sa svetskim vice-šampionom Lašonom Meritom apsolutno je opravdao očekivanja.

Od početka do kraja trke Merit se nalazio na čelu. Voriner je pokušao da ga ugrozi u završnici, ali kao na prvom mitingu zlatne lige u Berlinu, Merit je odbio napade i pobedio rezultatom 44 sekunde. Voriner je bio drugi sa 44,20. Za nastup u Pekingu kvalifikovo se i trećeplasirani Dejvid Nevil rezultatom 44,61.

"Osećam se da sam blagoslovljen plasmanom na Olimpijske igre. Bio sam drugi na izbornim takmičenjima, poslednje dve godine, ali sada je sa tim gotovo" izjavio je Lašon Merit.

"Nisam trčao kao što mogu, ali sam srećan što sam u olimpijskom timu, i drago mi je zbog Merita" istakao je najbrži na svetu ove godine sa 43,98, Džeremi Voriner.

broj komentara 0 pošalji komentar
div id="adoceanrsvdcfhklggd">