Читај ми!

Srbija dugo nije imala predstavnicu u sedmoboju, Marina iz Kanjiže je spremna za medalje

Atletičarka Partizana iz Kanjiže Marina Živković je nedavno u Sremskoj Mitrovici za 15 bodova nadmašila 35 godina star državni rekord u sedmoboju. Mlada studentkinja ekonomije je nova uzdanica naše atletike za buduća velika evropska i svetska takmičenja.

Za višebojce se kaže da su moderni gladijatori.

Za razliku od ostalih atletičara, takmiče se u više različitih disciplina i Marinu Živković slobodno možemo nazvati budućom kraljicom srpske atletike, jer je objedinila juniorske rekorde Srbije na otvorenom i u dvorani.

Marina je iz Kanjiže, ima 19 godina i studentkinja je Ekonomskog fakulteta u Novom Sadu. Sve je počelo kada je još kao devojčicu deda doveo na stadion u Kanjiži.

"Svaka disciplina je borba za sebe, da kažem i priča za sebe. Nije lako, ali veoma volim. Volim zato što su treninzi različiti, ne radim uvek nešto isto, nego su uvek akcenti na nečem drugom - da li nekim skokovima, da li nekom trčanju, na snazi, na izdržljivosti. Tako da ima svega i to se meni baš svidelo kod sedmoboja, tako da sam ostala u tome", rekla je Živkovićeva.

Dušan Mandarić je duže od decenije bio Marini trener u Kanjiži. I danas joj je dragoceno njegovo mišljenje.

"Vrlo je posvećena atletici i ona jarko želi uspeh. Dobar je učenik, dobro dete koje izvršava sve ono što trener traži od nje", ističe Dušan Mandarić, trener AK Partizan Kanjiža.

Atletski Savez Srbije polaže velike nade u mlade telentovane takmičare - Marina je jedna od njih.

"Marina Živković iz ovog dela Srbije oborila je skoro 40 godina star rekord u sedmoboju Olivere Stankov. Sjajan talenat, a verujte mi da ima trenutno sigurno jedno petnaestak do dvadeset mladih takmičara koji se nalaze medju deset na svetu u svom godištu. To je od neprocenjivog značaja za razvoj atletskog sporta u državi Srbiji", smatra direktor Atletskog saveza Srbije Slobodan Branković.

"Najveća želja su naravno Olimpijske igre, kao san svakog sportiste. To bi mi stvarno bio nekako najveći cilj u životu - da uspem da ispunim i da odem na neke Olimpijske igre. Da li će to biti 2024. ili 2028. nije bitno, meni je važno da ja do tada stignem do tog nekog mog cilja koji priželjkujem", priznaje Marina.

Trenutno je Marina u brušenju forme za dvoransko Prvenstvo Srbije i državni atletski višeboj koje će krajem januara iduće godine biti održano u Beogradu. Cilj su joj novi rekordi i ostvarivanje normi za velika evropska i svetska takmičenja.

уторак, 19. март 2024.
2° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво