Svetski šampion zbog šopinga propustio doping test, preti mu dvogodišnja suspenzija

Svetska atletska federacija (IAAF) privremeno je suspendovala svetskog šampiona na 100 metara Amerikanca Kristijana Kolmana, pošto je treći put u godinu dana propustio doping test. Kolman se putem Tvitera obratio javnosti, rekavši da je bio u šopingu, na pet minuta od svog doma.

Amerikanac Kristijan Kolman, svetski šampion na 100 metara, mogao bi da propusti Olimpijske igre u Tokiju naredne godine, pošto IAAF nije uspeo da ga nađe i obavi doping test.

Kolmanu je ovo treći put u poslednjih 12 meseci da propušta test, pa mu je IAAF izrekao privremenu suspenziju, koja vrlo lako može preći u trajnu i to čak godinu do dve dana.

Kolman se na Tviteru obratio javnosti, rekavši da se, u trenutku kada su želeli da ga testiraju, nalazio u tržnom centru na pet minuta od kuće i da je samo trebalo da ga pozovu telefonom.

"Nemojte reći da sam propustio test ako mi se šunjate kroz vrata bez mog znanja. Pokucali ste mi na vrata dok sam bio na pet minuta od kuće u tržnom centru (imam račune kao dokaz) i niste se nimalo potrudili da me nađete. Bio sam više nego spreman za testiranje i da ste me pozvali odradio bih to i nastavio sa svojim planovima. Tek narednog dana sam obavešten o pokušaju testiranja", napisao je Kolman na svom Tviter nalogu.

Ipak, Kolman nije objasnio gde se nalazio prethodna dva puta kada je pokušano testiranje.

Kolman je u Dohi učestvovao i u osvajanju zlatne medalje američke štafete 4x100 metara.

четвртак, 25. април 2024.
14° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво