Ivica Možek:"Nadamo se dobrom skoku Ivane Španović"

Selektor juniorske atletske reprezentacije Srbije Ivica Možek izjavio je da na predstojećem Svetskom prvenstvu u Bidgošću očekuje dobre rezultate i da se "najviše nada dobrom skoku Ivane Španović".

"Zadovoljan sam pripremama u Kragujevcu. Očekujemo dobre rezultate u Poljskoj, a najviše nade polažemo u Ivanu Španović koja trenutno ima drugi rezultat na svetu", rekao je Možek, i precizirao da je ispred naše rekorderke u skoku u dalj koja je na mitingu u Senti nedavno oborila junioprski državni rekord sa 6,65 metara, jedino Beloruskinja Nastasija Mirančuk (6,71).

Selektor juniora je istakao da se od Tatjane Jelače, koja je nedavno oborila državni rekord u bacanju koplja, takođe nada visokom plasmanu.

"Siguran sam da će se Jelača naći u finalu ", rekao je Možek.i naglasio da visoki plasman očekuje i od desetobojca Mihaila Dudaša, kao i od bacača kugle Miloša Markovića.

"Od ostalih takmičara očekujem da budu na nivou svojih ličnih rekorda", rekao je Možek.

Reprezentacija u nedelju putuje u Bidgošć, a šampionat se održava od 8. do 13. jula.

Ekipa za SP u Bidgošću:

JUNIORKE - Ivana Španović (skok u dalj), Tatjana Jelača (bacanje koplja), Mila Andrić (400 m prepone, 4x100, 4x400), Bogdana Mimić (1500 m, 3000 m), Angela Terek (4x100), Andrijana Andrić (4x100), Marijela Marković (4x100, 4x400), Jelena Anđelković (4x400),

JUNIORI - Mihail Dudaš (desetoboj), Miloš Marković (bacanje kugle), Miloš Petrović (skok u vis), Nemanja Cerovac (1500 m).

broj komentara 0 pošalji komentar
div id="adoceanrsvdcfhklggd">