Atletičari na prvenstvu Evrope za mlađe seniore

Prvenstvo Evrope za mlađe seniore održaće se u švedskom gradu Jevleu od 11. do 14. jula. Reprezentaciju Srbije predstavljaće 11 takmičara, šest u ženskoj i pet u muškoj konkurenciji.

Pravo nastupa na takmičenju imaju atletičari uzrasta od 21 do 23 godine.

Prvog dana tamičenja nastupiće preponašice, Anja Lukić i Milica Emini u disciplini 100 metara sa preponama.

Članica atletskog kluba "Vojvodina", Milica Emini, trčaće u trećoj kvalifikacionoj grupi. Ona je ove sezone trčala 13.97 sekundi, a lični rekord joj je 13.74.

Anja Lukić, članica AK "Crvena zvezda", nastupiće u petog grupi. Njen lični i državni rekod za juniorke je 13.57 sekundi, a ove godine je istrčala 13.86.

Aleksa Kijanović će takođe svoju kvalifikacionu trku trčati prvog dana. On će u prvoj grupi biti u šestoj stazi. Pulen Stanoja Burlića je sa 10.55 sekundi ove sezone izjednačio svoj lični rekord.

Slično kao i kod preponašica, Srbija će u disciplini bacanja kugle imati dva predstavnika. Veljka Nedeljkovića, člana AK "Crvena zvezda" i Bogdana Zdravkovića iz AK "Vlasotince".

Da su oba bacača u dobroj formi govore i njihovi lični rezultati postavljeni ove godine. Bogdan je kuglu bacio 18.43, a Veljko 17.69 metara.

Jedini atletičar sa dve norme na Evropskom prvenstvu za mlađe seniore je Elzan Bibić, koji će nastupiti u trkama na 1500 i 5000 metara. Prvog dana će imati kvalifikacije na kraćoj deonici. Sa 3:38.65 ima ubedljivo najbolje vreme. Finale ga očekuje trećeg dana takmičenja, kada će biti i finale na 5000 metara.

Iznenadnu normu na 3000 metara stipl ispunila je Grujić Zorana, atletičarka "Vojvodine", koja je ostvarivala sjajne rezultate na 800 metara. Ona će trčati u prvoj kvalifikacionoj trci, a lični i ovosezonski rekord je 10:15.79.

Prvi dan takmičenja zatvara troskokašica Marija Stojadinović, koja je i pre dve godine nastupala u Poljskoj. Ove sezone skočila je 12.89 metara, šest manje od ličnog rekorda. 

Treći dan takmičenja

Drugog dana neće biti nastupa naših reprezentativaca, dok će trećeg dana na zaletištu biti dve naše predstavnice.

Aktuelna juniorska prvakinja Evrope Milica Gardašević, članica AK "Vojvodina", glavna je kandidatkinja za najviše postolje sa ličnim rekordom od 6.64 metra.

Druga daljašica, Sara Lukić, atletičarka "Crvene zvezde", učenica Slobodana Stojića je vezala nekoliko skokova preko šest metara, trenutno je na 6.25 metara, a ukoliko nastavi niz mogla bi da se plasira u finale.

Četvrti član AK "Crvena zvezda", nastupiće trećeg dana takmičenja. Jasmin Halili, učenik Stevana Grujića, će u skoku uvis probati na nadmaši svoj lični rekord ostvaren pre dve godine 2.18 metra.

Na Evropskom takmičenju za mađe seniore prijavljeno je 1105 takmičara, 597 u muškoj i 508 u ženskoj konkurenciji iz 50 zemalja starog kontinenta.

broj komentara 0 pošalji komentar