Dominacija Kenijaca, Ruto pobednik 32. Beogradskog maratona

Kenijac Isak Kiprop Ruto i njegova zemljakinja Džudit Džeptum Korir pobednici su 32. Beogradskog maratona, koji je održan uz učešće rekordnih 8.000 trkača.

Ruto je stazu od 42.195 metara istrčao za 2:16,54. Drugi je bio njegov sunarodnik Vinsent Kiplagat Kipto (2:19,29), a treći kroz cilj je prošao Benson Kimutai Čeriot, takođe iz Kenije.

Korir je maratonsku deonicu istrčala za 2:45.04, ostavivši iza sebe zemljakinju Rosinu Džepkosgei Kiboino (2:46.09) i Srpkinju Nevenu Jovanović (3:00.37).

"Najlepša slika je otišla u svet, duh prijateljstva, sporta i zajedništva i dve poruke: da smo grad sporta i da smo grad dobročinstva", izjavio je gradonačelnik Zoran Radojičić

U polumaratonskoj trci trijumfovali su Džoš Kipruto i Hrvatica Matea Parlov.

Kipruto je stazu od 21 kilometar istrčao u vremenu 1:07,12, ispred srpskog atletičara Milan Mitrovića (1:08,30) i Švajcarca Fejba Dounsa (1:10,23).

Parlov je ostvarila vreme 1:14,33 i pobedila ispred Karoline Čerono iz Kenije (1:15,07), dok je srpska takmičarka Teodora Simović završila na trećem mestu (1:16,23).

Број коментара 2

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 24. април 2024.
10° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво