Ivana Španović prvakinja sveta!

Ivana Španović osvojila prvu titulu na Svetskom dvoranskom prvenstvu. Srpska atletičarka doskočila na 6,96 u četvrtoj seriji šampionata u Birmingemu, što je ne samo najbolji rezultat na takmičenju već i najbolji skok ove godine.

Ivana Španović osvojila je zlatnu medalju na Svetskom dvoranskom prvenstvu, skokom od 6,96 metara u četvrtoj seriji takmičenje u Birmingemu, engleskom Zapadnom Midlendsu.

Ovo je prvo ovakvo odličje za šampionku Evrope, koja je toliko puta morala da se zadovolji srebrnim odličjima.

„Svetski dvoranski šampion? Zvuči jako, jako dobro", rekla je Ivana Španović neposredno po osvajanju zlatne medalje.

Amerikanka Britni Ris završila je kao druga, a treća je bila Nemica Sostin Mogenara.

Ovako je proteklo takmičenje u Birmingemu:

17.51Neće biti skoka ni u poslednjoj seriji, nije ni potreban! Šampionka Evrope postala je šampionka sveta! Ivana Španović osvaja zlato! 

17.47 – Ivana Španović donosi odluku da ne skače u petoj seriji, što je svakako ostavlja na vodećoj poziciji uoči poslednje serije.

17.34 Ivana doskače na 6,96 i opet je prva posle četvrte serije!

17.29 – Britni Ris nadmašila rezultat Ivane Španović! Počela je i četvrta serija skokova u kojoj učestvuje osam najboljih takmičarki. Prve tri takmičarke su popravile rezultate za po nekoliko cemtimetara, a Britni Ris doskače na 6,89 metara.

17.18 – U trećoj seriji Ivana je prestupila, ali je zadržala vodeću poziciju, jer konkurentkinje nisu uspele da nadmaše njen skok u prvoj seriji. Trenutno na drugom mestu je Nemica Mugenara-Tarum sa 6,85, a slede je Amerikanke Burk sa 6,81 i Ris sa 6,77 metara.

16.58 – Počela je druga serija. Ivana u drugom skoku nešto slabija nego u prvom pokušaju. Doskačila je na 6,74, ali ostaje na liderskoj poziciji.

16.49 – Ivana je skočila 6,89 u prvoj seriji i trenutno je na prvom mestu, a iza nje su dve Amerikanke – Kvaniša Burks (6,81) i Britni Ris (6,76).

16.40 – Počelo je nadmetanje atletičarki u skoku udalj u prvoj seriji. Naša Ivana Španović startuje kao trinaesta, dakle poslednja, a pre nje je direktna konkurentkinja Britni Ris iz Sjedinjenih Američkih Država.

Број коментара 41

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 26. април 2024.
18° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво