Polumaraton po snegu; Nikodijević: Trka simbol Beograda

Sve je spremno za premijerni Beogradski polumarton u nedelju sa željom da trka postane tradicionalna poput Beogradskog maratona, izjavio je u najavio predsednik Skupštine grada Nikola Nikodijević. Trka počinje u nedelju u 11.00 časova.

Nikodijević je istakao da je Beograd prestonica sporta u jugoistočnoj Evropi i zahvalio se direktoru "Beogradskog maratona" Dejanu Nikoliću i njegovom timu na ogromnom entuzijazmu i energiji koji pokazuju već 30 godina.

"Ova trka je na neki način posledica njihovog 30-godišnjeg rada. Za to vreme Beogradski maraton postao je jedan od simbola i brendova Beograda koji je nezaobilazan kada je u pitanju organizacija sportskih manifestacija. Beograd je prestonica sporta u jugoistočnoj Evropi i puno puta je bio domaćin raznih svetskih, evropskih, balkanskih šampionata", rekao je Nikodijević na konferenciji za medije.

On je podsetio da je ove godine odžan jubilarni 30. Beogradski maraton na kojem su oboreni svi rekordi.

"Podaci govore da je u trkama polumaratona i maratona učestvovalo preko 7.000 ljudi, a u Trci zadovoljstva 20.000. Imali smo goste iz 70 zemalja sa svih kontinenata", dodao je Nikodijević.

Prema njegovim rečima sve to ukazuje na potrebu da se Beograd i Beogradski maraton dalje razvijaju, iz čega je upravo i proistekao polumaraton.

"Ova trka će u budućnosti biti održavana krajem seprembra ili početkom oktobra, što znači po mnogo lepšem vremenu, jer smo ove godine bili prinuđeni da održimo trku kasnije zbog velikog broja radova na ulicama".

Naglasio je i da je cilj da Beograd iz godine u godinu bude domaćin što većeg broja sportskih manifestacija.

"Podržavamo svaki vid sporta - profesionalni, rekreativni, amaterski, dečji... Izuzetno mi je drago što je naš grad ove godine bio domaćin dve izuzetne trke. Verujem da će Beogradski polumaraton, ali i trka "Beogradskih 10" postati tradicija i biti opšteprihvaćeni kod Beograđana i svih gostiju našeg grada".

On kaže da je prvi Beogradski polumaraton još jedna odlična prilika za promociju Beograda jer su benefiti ovakvih sportskih manifestacija veliki.

"Iz Beograda će otići slika jednog modernog, otvorenog, evropskog grada, koji ima puno toga da pokaže i pruži. Naša ideja je da kroz Beogradski maraton, polumaraton i ostale manifestacije predstavimo i promovišemo prestonicu naše zemlje. Pozivam Beograđane da nam se u što većem broju pridruže u nedelju", poručio je Nikodijević.

Direktor "Beogradskog maratona" Dejan Nikolić zahvalio je Gradu Beogradu na kontinuiranoj dugogodišnjoj podršci.

"Spremamo se, kao i uvek, izuzetno ozbiljno i siguran sam da će organizacija biti na visokom nivou. Počastvovani smo činjenicom da će gradonačelnik Beograda Siniša Mali biti učesnik polumaratonske trke. Za 30 godina, koliko je prošlo od organizacije prve maratonske trke, tim ljudi koji je najzaslužniji za njeno održavanje stekao je mnogo međusobnog poverenja i u svakoj narednoj akciji to iskustvo dolazi do izražaja. Ove godine prvi put imamo dve trke i mogu da kažem da smo svi izuzetno ponosni na to", rekao je Nikolić.

Ambasador polumaratona je poznati glumac Bojan Perić.

Polumaraton počinje u nedelju u 11 sati i održava se u dve trke na 10 i 21 kilometar, a meteorolozi su najavili sneg.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 25. април 2024.
14° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво