Olivera Jevtić: Uspeh je i da budem među prvih osam

Najbolja atletičarka Srbije Olivera Jevtić izjavila je da na svakom velikom takmičenju očekuje da će osvojiti medalju, ali da bi uspeh na Olimpijskim igrama bio i da bude u 'malom finalu' - među prvih osam.

'Mislim da pripreme teku onako kako sam planirala i ja se nadam da će Olimpijske igre za mene biti ono pravo. U Pekingu najviše očekujem svakako od maratona', rekla je Jevfićeva.Prema njenim rečima, pripremaće se u 'starim bazama' na Zlatiboru i Kopaoniku.

'Ne vidim razlog da ono što je dobro promenim. Zato ostajem na 'kombinaciji' Zlatibor - Kopaonik', rekla je Jevtićeva i dodala: 'Sa kraćim trkama pokušavam da se malo osvežim i da se što bolje spremim za Olimpijadu. Mislim da mi to ovog puta uspeva, jer nemam problema sa povredama'.Na pitanje koliko će joj smetati visoka temperatura i velika vlažnost vazduha, ona je odgovorila: 'Ja sam i na Olimpijskim igrama u Atini, gde je bilo izuzetno toplo istrčala maraton. Mislim da je najvažnija fizička priprema. Kako bude drugima, tako će biti i meni'.

Jefitćeva je na Olimpijskim igrama u Atini zauzela šesto mesto.

Najbolja atletičarka Srbije naglasila je da neće doputovati u Peking mnogo ranije zbog aklimatizacije.

'Maratonska trka je na programu 17. avgusta. Doći ću tri, četiri dana ranije. Neću se posebno pripremati na vremenske uslove, već tamo gde sam navikla na Zlatiboru i Kopaoniku', rekla je ona.

Jeftićeva smatra da će domaće takmičarke imati malu prednost, jer su navikle na takve uslove, ali da će se ona potruditi da što spremnija ode na Olimpijske igre.

Na pitanje šta bi za nju predstavljao uspeh na OI, ona je odgovorila: 'Pre svega da završim trku, a onda da budem međo prvih osam, jer je to malo finale'.

'Najveću konkurenciju imaću u takmičarkama iz Afrike i Azije, pošto one bolje podnose visoku temperaturu, nego mi belkinje', rekla je Jevtićeva.

Olivera Jevtić će narednog vikenda predvoditi žensku reprezentaciju Srbije na Kupu Evrope u Istanbulu, gde će učestvovati u trkama na 3.000 m i 5.000 m.

broj komentara 0 pošalji komentar
div id="adoceanrsvdcfhklggd">