Čitaj mi!

Dejan Savić: Srbija ne menja ambicije, na Evropskom prvenstu idemo na medalju

Tradicija uspeha srpskog vaterpola ne dozvoljava nam da menjamo ambicije i uvek su vezane za osvajanje medalje, rekao je selektor vaterpolo reprezentacije Srbije Dejan Savić uoči starta Evropskog prvenstva u Splitu.

Tim dvostrukih uzastopnih olimpijskih šampiona je potpuno promenjen, a to najbolje ilustruje činjenica da su u sastavu u odnosu na Igre u Tokiju samo trojica igrača - Sava Ranđelović, Dušan Mandić i Strahinja Rašović.

"Nekome će, ko posebno zna stanje u reprezentaciji, biti ovo možda i prepotentno, ali naša obaveza je budemo u tradiciji našeg vaterpola. Ovo je naša aktuelna reprezentacija. Potpuno je jasno da je to novi sastav i mi smo sa Hrvatima najviše promenili tim posle Igara u Tokiju."

"Ovaj sastav je novi čak i u odnosu na svetsko prvenstvo u Budimpešti. Ima tu povreda (Nikola Jakšić, Đorđe Lazić, prim. aut), ima stvari na koje ne možemo da utičemo", izjavio je Savić na konferenciji za medije u Splitu.

Srbija će u Splitu igrati u D grupi sa Mađarskom, Izraelom i Slovenijom.

Prvi meč odigraće protiv Izraela, u ponedeljak od 12 sati, dva dana kasnije sledi duel sa Mađarima (19 sati) i na kraju grupne faze meč sa Slovenijom, 2. septembra, od 12 sati.

Direktan prenos mečeva naše selekcije je na programima RTS-a.