Čitaj mi!

Savić: Nastup u Svetskoj ligi – ozbiljna blamaža!

Selektor vaterpolo reprezentacije Srbije Dejan Savić izjavio je da je nastup "delfina" na finalnom turniru Svetske lige u Strazburu ozbiljna blamaža.

Reprezentacija Srbije zauzela je peto mesto na takmičenju u Francuskoj.

"Ovo je ozbiljna blamaža. Samo je poslednja utakmica sa Crnom Gorom bila ono čemu težimo. Tu smo videli drugačiji pristup, veću agresivnost, želju i volju. Sve pre toga je bilo, ponavljam, prava blamaža. Sve što smo imali u poslednjoj utakmici nismo imali tokom čitavog turnira", izjavio je Savić, a preneo Vaterpolo savez Srbije.

Srbija je u Strazburu igrala u oslabljenom i podmlađenom sastavu, ali to za selektora ne predstavlja alibi.

"Nema nikakvog opravdanja, nema izgovora za ono što smo pokazali u Strazburu. Mene alibi nikada nije interesovao. Bez agresivnosti, discipline, volje i želje nema igre. Jesmo došli pre svega da treniramo, ali je ukupan utisak morao da bude mnogo bolji", istakao je Savić.

Trofejni trener najavio je promene u budućem periodu.

"Možda ću morati ja da se promenim i sigurno ću morati da neke stvari ukinem, da stavim embargo na njih. Uz rad, nadam se da ćemo se pomeriti od tog petog mesta koje nam je izgleda rezervisano", izjavio je Savić, podsećajući da je Srbija i na Svetskom prvenstvu u Budimpešti zauzela petu poziciju.

"Delfine" očekuje i treće veliko takmičenje ovog leta – Evropsko prvenstvo u Hrvatskoj, koje je na programu od 29. avgusta do 10. septembra u Splitu.