Читај ми!

"Delfini" bez polufinala Svetskog prvenstva, Hrvati bolji u Budimpešti

Vaterpolo reprezentacija Srbije zaustavljena je u četvrtfinalu Svetskog prvenstva u Budimpešti, Hrvatska je odnela pobedu – 14:12. "Delfini" tokom čitavog meča jurili prednost rivala, koji zasluženo ide u borbu za medalje. Ekipi Dejana Savića ostaje borba za plasman od petog do osmog mesta.

"Delfini" se ni ove godine neće boriti za medalje na Svetskom prvenstvu, pošto su na plivalištu "Margit Siget" poraženi od Hrvatske u četvrtfinalu – 12:14.

Hrvati su bili bolji rival tokom čitave utakmice i zasluženo idu u polufinale turnira, gde će se sastati sa boljim iz duela između Španije i Crne Gore.

Ekipa Dejana Savića od početka meča bila je u rezultatskom zaostatku, a egal je viđen samo u prvoj deonici, koja je završena nerešenim rezultatom 1:1.

Hrvatska je na poluvremenu ima gol prednosti (5:4), da bi u trćoj deonici tim Ivice Tucaka u dva navrata imao vođstvo od tri pogotka.

Ipak, zahvaljujući seriji od tri gola Dušana Mandića, Srbija se vraća u igru i u poslednju četvrtinu ulazi sa golom zaostatka – 9:10.

Očekivalo se da će "delfini" u psolednjih osam minuta podići ritam igre, ali je Hrvatska odigrala fenomenalano.

Posebno su raspoloženi Hrvati bili u napadu, a nije pomogao ni raspoloženi Branislav Mitrović na golu Srbije.

Mandić je bio najefikasniji na meču sa četiri pogotka, po dva su postigli Viktor Rašović i Nikola Jakšić. 

Hrvatska će u polufinalu igrati protiv pobednika duela između Španije, dok Srbiji predstoji borba za plasman od petog do osmog mesta, a prvi protivnik je selekcija Crne Gore

четвртак, 28. март 2024.
17° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво