Читај ми!

Savić: Užasan napad, predstoji nam veliki rad

Selektor vaterpolista Srbije Dejan Savić nije bio u potpunosti zadovoljan prikazanom igrom naše reprezentacije posle pobede protiv Australije sa 6:5 u drugom kolo šampionata sveta u Mađarskoj.

Delfini su u vrlo neizvesnom meču uspeli na plivalištu u Segedinu da dođu do izuzetno važne pobede koja im donosi prvo mesto u Grupi D na Svetskom prvenstvu ali selektor nije bio zadovoljan prikazanom igrom.

"Užašno smo igrali u napadu, predstoji nam veliki rad kako bi u narednoj fazi sve bilo bolje.", rekao je selektor vaterpolista Dejan Savić.

Pobedom nad Australijom vaterpolisti Srbije obezbedili su prvo mesto u Grupi D na Svetskom prvenstvu u Budimpešti, koje garantuje direktan plasman u četvrtfinale takmičenja, ali je selektor prokomentarisao i nekoliko detalja koji su bitno uticali na ishod meča.

"Lopte su bile prenapumpane, ali to ne menja ništa, smetale su i nama i rivalu", kratko je izjavio Savić, a prenosi sajt Vaterpolo saveza.

Prema ranijem dogovoru golmani Branislav Mitrović i Lazar Dobožanov branili su po pola utakmice.

"Koliko je odbrana bila dobra, toliko od napada nismo videli ništa. Bez rešenja i realizacije. Moramo do nokaut faze da ispravimo greške, da imamo naš ritam. Ovde su bodovi bili najvažniji", rekao je Dobožanov.

Centar Nemanja Vico istakao je da je ispunjen dogovor što se tiče odbrane, a da napad nije funkcionisao.

"Protiv Amerikanaca je bio sjajan ali sada... Moramo da budemo mirniji, agresivniji, povezaniji. Malo su nas remetili odbranom sa lakšim igračima, ali na kraju bar pobeda vredi"

Viktor Rašović bio je kritičan, kako prema sebi, tako prema igri celog tima.

"Svi smo bili katastrofalni. Pobeda je jedno, a greške nešto drugo. Moramo da ih analiziramo jer sa ovakvim napadom možemo i sa Kazahstanom da imamo problema. Nametnuli su sistem od samog starta, isplivavali sa svih strana ali naš najveći protivnik nisu bili Australijanci već naš napad. Golman im je bio odličan, ali su naše greške bile neoprostive", poručio je Rašović.

четвртак, 28. март 2024.
16° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво