Читај ми!

Srbija nakon velike borbe nadigrala SAD za uspešan start na Svetskom prvenstvu

Vaterpolisti Srbije savladali su SAD sa 17:13 u meču prvog kola Grupe D na Svetskom prvenstvu u Mađarskoj. U drugom meču u četvrtak od 18.00 “delfini“ igraju protiv Australije. Prenos je na našem Prvom programu.

Srbija je uspešno započela takmičenje na Svetskom prvenstvu u Mađarskoj. Amerikanci su pružili snažan otpor i namučili našu selekciju. Konstantno su pretili. Ipak "delfini" nisu dozvolili iznenađenje i disciplinovanom igrom u poslednjem periodu stigli do sigurne pobede.

Krenulo je žestoko na obe strane, strelci su bili raspoloženi pa smo u prvoj četvrtini videli deset golova, po pet u obe mreže. Poveli su Amerikanci, naši uspevali da izjednače sve do rezultata 3:3. Tada Srbija vezuje dva gola. Međutim, do kraja peroioda protivnik koristi svoje šanse i dolazi do izjednačenja.

Snažan presing Amerikanaca u drugoj četvrtini rezultirao je preokretom i protivnik je poveo sa 7:6. Nekoliko propuštenih igrača više za našu selekciju. Nakon tajm-auta Savića, naši su se trgli i zaigrali znatno agresivnije. Stegli su igru u odbrani i do kraja perioda preokrenuli rezultat - 8:7.

Nastavljena je velika borba, a posle četiri minuta igre u trećem periodu naši vaterpolisti su imali tri gola prednosti - 11:8. Usledio je period igre u kome su odbrane izlazile kao pobednici. Ipak u finišu, u poslednjih 90 sekundi Amerikanci sa dva gola smanjuju prednost naše ekipe. U poslednji period ušlo se pri minimalnoj prednosti za Srbiju - 11:10.

Na startu poslednje četvrtine Lukić postiže dva gola i naši ponovo imaju tri gola prednosti - 13:10. Tu prednost "delfini" su uspeli da održavaju tokom poslednjeg peroda i mirno priveli meč kraju. Na kraju pobeda Srbije - 17:13.

Ovako je portekao meč. 

U drugom kolu u četvrtak od 18.00 (RTS1) Srbija igra protiv Australije, koja je u prvom kolu Grupe D nadigrala Kazahstan sa 10:4.

Rezultati prvog kola:

Grupa A:

Nemačka - Japan 11:12
Grčka - Hrvatska 8:8

Grupa B:
Južna Afrika - Italija 4:22
Kanada - Španija 2:19

Grupa C:
Australija - Kazahstan 10:4
Srbija - SAD 17:13

Grupa D:
Brazil - Gruzija 10:14
Crna Gora - Mađarska 8:12

петак, 19. април 2024.
6° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво