Читај ми!

Vaterpolisti Novog Beograda prvi put šampioni Srbije

Vaterpolisti Novog Beograda prvi put u istoriji osvojili su titulu šampiona Srbije, pošto su u revanš meču finalne serije plej-ofa savladali Radničku u Kragujevcu 17:15 posle peteraca.

Novi Beograd je opravdao ulogu favorita. Radnički je pružio snažan otpor, ali je poklekao nakon peteraca. U regularnom delu meč je završen rezultatom 14:14, nakon peteraca bilo je 17:15. U prvom meču u Beogradu bilo je 17:9 za ekipu Igora Milanovića.

Izuzetno uzbudljiv meč odigran je u Kragujevcu. Radnički je na startu igrao bolje, stekao je prednost od dva gola (3:1) i to mu je omogućilo da diktira tempo. Kragujevčani su na golu imali i veoma raspoloženog Lazara Dobožanova, koji je u tim trenucima davao dodatnu sigurnost dobroj odbrani domaćih.

Najveću prednost od tri gola razlike (8:5) Radnički je stekao polovinom treće deonice kada je posle isključenja Draška Gogova, igrača više u bazenu na pravi način iskoristio Nikola Lukić. Međutim, od tog momenta su Novobeograđani zaigrali mnogo angažovanije. Uspeli su da dođu do izjednačenja, a potom i golovima Dušana Mandića stignu i do prvog vođstva na meču.

Ušlo se u neizvesnu završnicu, a prava drama je viđena u poslednjih nekoliko sekundi. Prvo je Đorđe Vučinić iskoristio situaciju sa igračem više i tri sekundi pre kraja doneo vođstvo, da bi samo sekund pre isteka 32. minuta Stefan Branković uspeo da loptu ćušne u mrežu i meč odvede u peterce

Veliki ulog kao da je okovao ruke Kragujevčanima koji su promašili čak četiri penala, pa je Novi Beograd preciznim šutevima Strahinje Rašovića, Dušana Mandića i Radomora Drašovića overio veliki trijumf.

Novobeograđani su ravnopravno raspodelili golgeterski učinak, pa su se po dva puta u listu strelaca upisali Angelos Valhopulos, Strahinja Rašović, Dušan Mandić, Nikola Jakšić i Radomir Drašović, dok su kod Kragujevčana najefikasniji bili Filip Janković i Nikola Lukić sa po tri gola.

Novobeograđanima je ovo drugi trofej u sezoni, nakon što su osvojili regionalnu ligu.
Uskoro ih očekuje i "napad" na treću titulu na Fajnal-ejtu Lige šampiona na domaćem terenu.

среда, 24. април 2024.
14° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво