Читај ми!

Korolija za RTS: Imamo široku i dobru bazu za razvoj vaterpola

Selektor juniorske vaterpolo reprezentacije Srbije Miloš Korolija, gostujući u Jutarnjem programu, govorio je o nesvakidašnjem uspehu sve tri reprezentacije i istakao da se naš vaterpolo trenutno nalazi u dobroj razvojnoj fazi.

Da je Srbija zemlja vaterpola, potvrdili su i juniori, selekcija do 17 godina, koji su osvojili titulu šampiona Evrope, nakon što su u finalu turnira na Malti savladali Grčku 10:6. Oni si nastavili niz uspeha ove sezone pošto su seniori u Tokiju osvojili zlato, a omladinci zlatnu medalju na Svetskom šampionatu u Pragu.

"Ni rezultat, ni prikazani kvalitet nisu iznenađenje jer je to rezultat rada zadnje dve godine, tako da smo već unapred znali koliko možemo. Naravno, krajnji rezultat nikada ne može da se predvidi, pogotovo u ovim uslovima, ali daleko od toga da smo priredili iznenađenje", rekao je selektor.

"Ključni trenutak su bile pripreme koje su momci odradili stvarno onako kako i treba da se odrade. Spremali smo se preko dva meseca i uslovi su bili odlični. Rezultat je kruna tih priprema", konstatovao je Korolija.

Govoreći o proteklom juniorskom prvenstvu, selektor je posebno istakao veliku konkurenciju.

"Na ovom juniorskom prvenstvu kvalitet je bio dosta ujednačen i sve, a naročito prve četiri ekipe, pokazale su da imaju izvanredan potencijal."

Analizirajući prikazanu igru svih selekcija na prvenstvu, selektor je istakao da je upravo zadatak trenera da u mlađim selekcijama osposobe što više budućih kandidata za seniorske reprezentacije.

Konstatovao je da imamo veliki potencijal koji je na dobar način sačuvan i razvijen u teškim uslovima u kojima je neš vaterpolo bio u minulim godinama, a sada se radi u znatno boljim uslovima.

Istakao je da je potrebna što šira baza za selekciju igrača, za šta je bitno da bude što više klubova širom Srbije. Važno je razvijati i dobru trenersku strukturu, u koju treba uključivati što više trofejnih igrača.

Uspesi seniorske reprezentacije su uzor mladim sportistima, a posao trenera je da ih upute koliko je rada i truda potrebno da se stigne do takvog uspeha.

Miloš Korolija je govorio i o oporavku VK Partizan i predstojećem državnom prvenstvu, kao i narednim nastupima na međunarodnoj sceni i konstatovao da će svi naši klubovi biti veoma konkurentni u Evropi. Sve će to, naravno, stimulisati i mlade igrače da sve više napreduju.   
 

четвртак, 19. септембар 2024.
16° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи