Читај ми!

Spektakl u finalu vaterpolo Kupa i trofej za Zvezdu!

Vaterpolisti Crvene zvezde osvojili su Kup Srbije pošto su u fenomenalnom finalu posle boljeg izvođenja peteraca pobedili Radnički iz Kragujevca sa 13:12 (8:8).

Velika borba u bazenu "25. maj" viđena je od prvog minuta, a u prvoj deonici nešto bolji i precizniji u napadu bio je tim iz Kragujevca.

Radnički je dobio taj deo igre sa 3:2, iako je Zvezda imala igrača više i šut koji ostao na liniji na isteku vremena. 

Druga četvrtina protekla je u nešto rastrzanijoj igri na obe strane i bez postignutog gola, ekipe su se prilično ispromašivale a veće i bolje šanse propustila je Crvena zvezda. Tako je rezultat i na polovini meča bio 3:2.

Period bez gola, koji je trajao više od deset minuta, prekinuo je Zvezdin centar Vukićević, a vrlo brzo zatim Vićković sjajnim lobom donosi crveno-belima preokret i prednost od 4:3.

Ipak, tada se budi i Radnički u vrlo brzo dolazi do poravnanja. 

Međutim, dobar momentum Basara koristi da još jednim golom iz daljine po sredini donese 5:4 beogradskom sastavu, ali Aleksa Ukropina nedugo zatim sa dva vezana gola ponovo donosi prednost Kragujevčanima.

Efikasnu i vrlo uzbudljivu treću četvrtinu su ipak u korist Zvezde "okrenuli" Kasum i Šulc (sa peterca), za 7:6 pred ulazak u poslednji kvartal.

Svojim drugim golom Ivan Basara donosi Zvezdi dva gola viška na pet i po minuta do kraja, međutim, svojim četvrtim golom večeras vrlo raspoloženi Ukropina ponovo vraća svoj tim u igru i smanjuje na 8:7.

Dva puta beogradski tim potom ne koristi igrača više, a Branković na drugoj strani na 85 sekudni pre kraja donosi 8:8 i najavu superuzbudljivog finiša finala.

Kako do kraja nije bilo novih golova, meč je morao biti rešen posle izvođenja peteraca, a tu se bolje snašao i više sreće i koncentracije imao tim Crvene zvezde.

Ekipa trenera Aleksandra Filipovića je nakon početne odbrane odličnog golmana Miškovića došla do prednosti koju je realizovanim petercima održao do kraja (5:4) i došao do pobede od 13:12 i važnog trofeja u Kupu, trećeg u klupskoj istoriji.

U konkurenciji dama, trofej su osvojile vaterpolistkinje Vojvodine, koje su sa 9:7 pobedile Palilulu.

петак, 03. мај 2024.
13° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво