Vujasinović: Koronavirus je ojačao domaću ligu

Legendarni Vladimir Vujasinović, trener VK Novi Beograd, smatra da je pandemija koronavirusa ojačala domaću ligu u vaterpolu, jer dosta igrača nije otišlo u inostranstvo.

Superliga startuje danas i ove sezone domaće takmičenje biće najjače u poslednjih šest godina, zbog toga što se mnogo iskusnih igrača i reprezentativaca vratilo u Srbiju.

"Prezadovljan sam što smo uspeli da napravimo ovakav tim u ovo nevreme. Spoj iskustva i mladosti i izutenih igračkih potencijala, sa nekim momcima koji su odigrali dosta u inostranstvu, koje smo uspeli da vratimo kući. I ambicije su skladu sa tim. Nadamo se da bismo mogli da se borimo za sva tri trofeja - u Kupu, prvenstvu i Kupu LEN", rekao Vujasinović.

Bivši reprezentativac i jedan od najboljih vaterpolista u istoriji osvrnuo se i na pandemiju koronavirusa, zbog koje igrači dugo nisu mogli na treninge u bazenu.

"Kad stanu svi, staneš i ti i to je jedna potpuno drugačija psihološka situacije. Od juna smo krenuli sa treninzima, doduše dosta traljavo. Korona je odlazila, dolazila, može trening, pa ne može... Sva sreća, uspeli smo da to leto izguramo i najmanje je radio prvi tim, jer nismo imali ekpiu na okupu, ali smo sa mlađim kategorijama uspeli da izguzramo izuzetan rad".

"Odavno nije bio ovakav kvalitet"

Miloš Ćuk, Draško Gogov, Vojislav Čupić, Marko Avramović i Aleksandar Radanović nova su imena u klubu sa Novog Beograda, a zvučna pojačanja obezbedili su i Radnički iz Kragujevca, Crvena zvezda i Šabac. 

"U tome nam je malo i korona pomogla, jer je dosta momaka ostalo u Srbiji i nisu otišli u inostranstvo. Uspeli smo da vratimo u više klubova izvrsne igrače. Samim tim smo ojačali prvenstvo i domaće klubove. Odavno nije bilo na ovakvom nivou. Bilo je interesantno, ali nije bio ovakav kvalitet", rekao je Vujasinović.

Pohod na duplu krunu je najavljen, a najveće rivale u borbi za trofeje Vujasinović vidi u Šapcu, Radničkom i Zvezdi.

"Trojka, bez Partizana koji je bio četvrti tim. Zbog cele sitaucije, ova godina im je pralazna, kada bi trebalo da stanu na noge. Najveći konkurenti će nam biti Šabac, Radnički, kao i Crvena zvezda koja godinama najviše ulaže u prvi tim. Tragaju za pravim timom koji može da dođe do trofeja. Svesni smo da smo korak iza njih, ne zbog igrača već zbog toga što je novi tim u pitanju. Trebaće vreme da se uigramo", rekao je.

"Urušavanje Partizana je dugo trajalo"

Saga VK Partizan nedavno je završena, kada su upravu kluba preuzele igračke legende poput Nikole Kuljače, Filipa Filipovića, Slobodana Nikića, Milan Aleksića i Stefana Mitorvića, a nekadašnji igrač i trener crno-belih poželeo je sreću novom rukovodstvu.

"Ne bih se vraćao unazad, jer je izuzetno teška priča i ne ponovilo se. Ne znam kada smo u vaterpolu imali ovakvu situaciju u kojoj je bio Partizan. Pošto se sve završilo, želim im svu sreću u opravku kluba, da budu strpljivi i da ne odustaju. Znam da će proći kroz milion problema. Verovatno će momcima koji su se uključili u sve to, biti svega preko glave zbog onoga kroz šta će morati da prođu i sa čime će morati da izbore tokom sezone. Ne živimo u vremenima gde je sve to jednostavno. Želim im da pokušaju da izgrade klub kakav je nekada bio i da ga vrate na stare staze kojima je dugo koračao. Urušavanje Partizana je dugo trajalo, jer je i stavranje dugo trajalo. Sad sve to treba da se vrati na svoje mesto", zaključio je Vujasinović.