Vaterpolo savez neće kazniti Šapića i Šefika

Upravni odbor Vaterpolo saveza Srbije osudio je incident koji se dogodio na Olimpijskim igrama u Pekingu između Aleksandra Šapića i Denisa Šefika, ali neće pokretati disciplinski postupak niti dodatno kažnjavati sportiste, navodi se u saopštenju.

U saopštenju se navodi da je Upravni odbor jednoglasno osudio incident između Šapića i Šefika na Olimpijskim igrama, koji se dogodio posle utakmice sa selekcijom SAD.

Uzimajući u obzir dugogodišnji primeran odnos prema reprezentaciji i ogroman doprinos popularizaciji vaterpolo sporta oba igrača, a naročito okolnost emotivnog naboja zbog pretrpljenog poraza u ključnoj utakmici, kao i činjenicu da su Šefik i Šapić smogli snage da se zajedno pojave u javnosti, Upravni odbor je odlučio da ne pokreće disciplinski postupak niti da dodatno kažnjava sportiste, navodi se u saopštenju.

Upravni odbor Saveza izrazio je žaljenje zbog "velikog i senzacionalističkog" interesovanja javnosti za taj slučaj, jer je zasenio uspeh reprezentacije u Pekingu - osvajanje bronzane medalje.

broj komentara 3 pošalji komentar
(četvrtak, 06. nov 2008, 22:11) - PADINAC [neregistrovani]

PAMETNA ODLUKA

pametna odluka treba misliti sta su i kakav doprinos su imali za nas vatepolo.napred VK PARIZAN I SRBIJO

(četvrtak, 02. okt 2008, 16:04) - anonymous [neregistrovani]

PAMETNA ODLUKA

Ova dvojica naših velikih asova nisu huligani.Njihov sukob je posledica psihološkog naboja zbog neočekivanog poraza. Svi mi smo tada bili veoma tužni i ljuti ali,to je ipak samo sport. Na sledećem takmičenju ćemo te Amerikance pregaziti. Zato, podržavam ovakvu odluku Komisije. Milorad iz Modriče.

(nedelja, 28. sep 2008, 12:21) - anonymous [neregistrovani]

Anastasia.510@gmail.com

Zelo sam vesela, da se je komisija odlocila pametno, zaradi ene slabosti pozabiti vse uspehe, zmage in medalje bi za me bilo veliko razocaranje, ceprav sem dalec kozmos ve da uzivam u vaterpolo. Jedna Slovenka