Italija pobedila Srbiju sa 13:12

U poslednjem 5. kolu B grupe olimpijskog vaterpolo turnira u Pekingu, reprezentacija Italije pobedila je Srbiju sa 13:12 (3:3, 3:2, 5:3, 2:4).

Vaterpolisti Srbije su već ranije obezbedili plasman u četvrtfinale, pa će rezultat ove utakmice imati uticaja samo na krajnji redosled na tabeli.

Izabranici Dejana Udovičića će u četvrfinalu igrati protiv drugoplasirane ekipe iz Grupe A, što će najverovatnije biti Španija.

Prvo poluvreme proteklo je u izjednačenoj igri, u kojoj su se nešto bolje ipak snašli Italijani i na odmor otišli sa vođstvom od 6:5.

Sredinom treće četvrtine, međutim, italijanski tim je uspeo da se odlepi, zahvaljujući lošoj igri Srbije u odbrani. Italijanska reprezentacija je u ovom periodu povela sa 11:7, ali je kapiten Vladimir Vujasinović sprečio rivala da na poslednji odmor ode sa još ubedljivijom prednošću.

U poslednjoj deonici Srbija je pogocima Filipa Filipovića i Aleksandra Šapića uspela da smanji na 10:11, ali su Italijani uzvratili i ponovo došli na "plus tri" (13:10).

Ekipa Dejana Udovičića u samom finišu utakmice opet je uspela da se približi rivalu (12:13), ali nije iskoristila još dve situacije sa igračem više za izjednačenje i osvajanje jednog boda.

Igrač više: Srbija 7/5, Italija 10/7.

SRBIJA: Šefik, Prlainović 2, Gocić, Udovičić 1, Savić, Pijetlović, Rađen, Filipović 2, Ćirić 1, Šapić 3, Vujasinović 2, Peković 1, Soro.

ITALIJA: Tempesti, Di Kostanco, Binki, Buonokore, Galo 1, Felugo 2, Manđante 1, Angelini 1, Bensivenga 2, Kalkatera 3, SOtani 2, Mistranđelo 1, Violeti.