Vaterpolisti pobedili SAD

Muška vaterpolo reprezentacija Srbije pobedila je u trećem kolu grupe B selekciju Sjedinjenih Američkih Država rezultatom 4:2 (0:0, 2:1, 2:0, 0:1).

Srbija je pobedivši SAD uspela da "podigne glavu" nakon poraza od Hrvatske i sada ima skor od dve pobede i jednog poraza, isto kao i ekipa koju je danas pobedila.

"Veoma je važno da smo se vratili posle teškog poraza od Hrvatske i da smo u odbrani igrali jako, jako, dobro, to je jedini put za napredak, još bolju igru i samo tako možemo da dođemo do polufinala, što nam je prvenstveni cilj", naveo je Andrija Prlainović.

Najbolji srpski vaterpolisti pobedom protiv SAD praktično su obezbedili plasman u četvrtfinale na Olimpijskim igrama, a da bi se taj rezultat i teorijski overio potrebno je da u preostala dva kola protiv Kine i Italije zabeleže jednu pobedu.

Utakmicu sa Amerikancima prelomila je čvrsta i veoma odgovorna igra u odbrani svih izabranika selektora Dejana Udovičić. Srpski tim se gotovo perfektno branio i kada je imao igrača manje i kada su američki igrači pretili šutevima iz igre.

Odličnu partiju pružio je Slobodan Soro koji je tokom čitave utakmice čuvao srpsku mrežu umesto prvog golmana Denisa Šefika.

U napadu, međutim, mnogo toga nije polazilo za rukom reprezentativcima Srbije koji su u nekim situacijama prebrzo šutirali, a pojedine napade završavali bez ikakve ideje.

Meč je prelomila treća četvrtina u kojoj srpski državni tim nije primio gol, a sa druge strane u napadima sa igračem više, precizni su bili Aleksandar Šapić i Duško Pijetlović.

Do kraja utakmice protivnik nije uspeo da se rezultatski primakne, a jedini gol koji smo primili u poslednjoj četvrtini, postignut je na 1.20 minuta do kraja kada je i američkim vaterpolistima bilo jasno da su izgubili bodove.

Golove za Srbiju postigli su Vladimir Vujasinović, Aleksandar Šapić, Vanja Udovičić i Duško Pjetlović, dok je za američku reprezentciju dvostruki strelac bio je Piter Valjeras.

Hrvati pobedili Nemce 

Reprezentacija Hrvatske odnela je pobedu nad ekipom Nemačke rezultatom 13:5, dok će se kasnije danas odigrati poslednji meč grupe u kojoj se nalazi naša selekcija, a reč je o meču između Kine i Italije.

U drugoj grupi sastaju se: Mađarska i Španija, Crna Gora i Grčka, i Australija i Kanada.

U četvrtom kolu Srbija će se u subotu, 16. avgusta sastati sa Kinom.

Број коментара 13

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 26. април 2024.
17° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво