Sve misli ka Italiji

Vaterpolisti saglasni u oceni da je polufinale iscrpelo dosta fizičke i psisičke snage, ali da će spremni ući u utakmicu protiv Italije. Srbija ne brani zlato iz Rima, već napada zlato u Šangaju, kaže selektor Udovičić.

Vaterpolo reprezentacija Srbije u finalu Svetskog prvenstva za protivnika ima Italiju. "Delfini" su pokazali svu snagu u meču polufinala protiv Mađarske, ali obećavaju da će dati maksimum u meču koji će jednu od ekipa promovisati u najbolju na planeti.

"Nije lako zaboraviti utakmicu kao što je bila ta sa Mađarskom, ali mi među sobom imamo dogovor da prestanemo da razmišljamo o meču kada se on završi i mislimo na narednog protivnika, pogotovo sada kada je to finale. Zahvaljujem drugovima još jednom, kao i treneru i lekaru Nebojši Jeremiću, što su imali poverenja u mene, što su mi dali priliku i omogućili da igram. Nije jednostavno dati šansu igraču koji je dva dana bio bolestan. Nisam imao strah pri šutu za odlučujući gol. Sada moramo da razmišljamo o Italiji koja je odlična ekipa", izjavio je Stefan Mitrović.

"Ekipa koja više bude želela pobedu će postati šampion sveta. Taktika može da pomogne ali najviše utiće želja da se osvoji titula. Sigurno je da smo i fizički i emotivno iscrpljeni posle polufinala, ali to ti sigurno daje neki vetar u leđa za takvu utakmicu", smatra Nikola Rađen.

"Kada smo sedeli u svlačionici i prićali o utakmici sa Mađarskom ušao je kapiten Vanja Udovičić i rekao da moramo da razmišljamo o sledećem meču. Tako da smo već od te večeri mislili na finale. Otišli smo posle prethodnog meča na večeru i zatim svi zajedno gledali utakmicu Italija-Hrvatska. Italija nije pojedinacno kvalitetna kao Hrvatska ili Mađarska, ali je timski izuzetna. To je finale i tu je teško dati prednost nekoj ekipi", objektivan je Duško Pijetlović.

"Mi malo drugačije gledamo na ovu utakmicu. Svi govore da branimo titulu. Ja nisam saglasan, ja mislim da mi ponovo osvajamo titulu prvaka. Ne možemo da pobegnemo od činjenice da smo favoriti, samo mi nećemo tako spremati taktiku za ovaj meč. Mi živimo za zlatne medalje. Budite sigurni da kada počne meč, niko više od nas neće želeti da pobedimo", kaže selektor Dejan Udovičić.

Italija je ekipa koja je najviš napredovala u prethodne dve godine. Na šampionatu u Rimu 2009. bili su 11. a na Evropskom prvenstvu 2010. i Svetskoj ligi 2011. bili su u finalu tih takmičenja.

Број коментара 12

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 19. април 2024.
6° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво