Čitaj mi!

Đula Mešter novi predsednik Odbojkaškog saveza Srbije

Bivši odbojkaški reprezentativac Đula Mešter izabran je za predsednika Odbojkaškog saveza Srbije jednoglasnom odlukom delegata na vanrednoj izbornoj Skupštini OSS u Beogradu.

Mešter je do sada bio potpredsednik OSS. Delegate Skupštine na početku rada pozdravio je Zoran Gajić dosadašnji predsednik OSS, a sada ministar sporta u Vladi Republike Srbije. Skupštini OSS prisustvovalo je 49 od 50 delegata.

Mešter je predložio, a Skupština jednoglasno usvojila predlog, da Ivan Knežević u narednom mandatu bude generalni sekretar OSS. Jelena Nikolić će biti prvi potpredsednik, a potpredsednici Petar Bogunović i Vesna Đurišić. To je ujedno sastav predsedništva OSS.

"Mešter je u skladu sa Statutom OSS predložio članove Nadzornog odbora u narednom mandatu. Jednoglasnom odlukom delegata, Dragan Tadić je izabran za predsednika, a Stefan Čuković i Novak Savanović za članove Nadzornog odbora. Mešter, kao i svi članovi predsedništva i Nadzornog odbora OSS izabrani su na period od pet godina, odnosno do 2028", navodi se u saopštenju OSS.

Mešter je diplomirao na Višoj mašinskoj školi u Subotici i stekao zvanje inženjera mašinstva. Govori mađarski, italijanski i engleski jezik. On je sa reprezentacijom osvojio 12 medalja na velikim takmičenjima.