Читај ми!

Odbojkašice na prijemu kod Vučića, za svetsko zlato po 30.000 evra

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić primio je u Predsedništvu odbojkašica Srbije, koje su na Svetskom prvenstvu osvojile zlatnu medalju. Vučić je reprezentativkama čestitao na, kako je rekao, najvećem uspehu u istoriji kolektivnog sporta u Srbiji.

Prijemu zlatnih odbojkašica u Predsedništvu Srbije prisustvovali su i predsednik Olimpijskog komiteta Srbije Božidar Maljković i ministar omladine i sporta Vanja Udovičić.

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić se na početku obraćanja našalio, rekavši da je svestan da je devojkama ovaj prijem "smaranje", posle onakvog dočeka građana sinoć. "Šta da vam radim kada osvajate toliko medalja", rekao je Vučić.

Vučić je čestitao odbojkašicama na, kako je istakao, najvećem uspehu u istoriji nekog kolektivnog sporta u Srbiji.

"U ime cele zemlje i u lično ime vam čestitam na nečemu što je najbolji sportski rezultat koji je ikada jedan timski sport napravio u našoj zemlji i za našu zemlju. Nikada nismo imali nekoga ko je dva puta zaredom osvojio srebro i bronzu na Olimpijskim igrama, dva puta zaredom zlato na Svetskom prvenstvu, tri puta medalju na Evropskom. Nema takvog kolektiva u Srbiji u istoriji. Odbojkašice su donele najviše radosti i uspeha", naglasio je Vučić.

Naveo je da je Zoran Gajić rekao da je mnogo više mladih devojaka koje dolaze na odbojku nego mladića, te da po tom pitanju mora više da se radi.

"Koliko god smo slavili košarkaše, košarkašice, vaterpoliste, vi ste nam donele najviše radosti i uspeha. Čestitam vam na tome što ste igrale svaku utakmicu na pobedu i imale 12 od 12. Pobedile ste svakoga, dva velika protivnika – Poljsku i Ameriku dva puta. Neverovatan rezultat, ogromna mentalna snaga, ne samo fizička, i izuzetna pripremljenost", naveo je Vučić. 

"U martu 2025. otvaranje Nacionalnog odbojkaškog centra"

Aleksandar Vučić je rekao da se počelo sa pripremnim radovima i najavio da će u martu 2025. godine biti otvoren Nacionalni odbojkaški centar.

"Mnoge od vas će i tada da igraju, neke će biti deo stručnog štaba ili Saveza, ali bićete u odbojci. To su stvari koje su za nas važne. Koliko smo mogli, uradili smo", rekao je Vučić.

Najavio je i da će do kraja godine biti isplaćeno 180 miliona dinara za klubove u zemlji, za Prvu i Drugu ligu, i za muškarce i za žene.

"Danas ćete već na računu imati novac koji ste zaradili u skladu sa Pravilnikom. Za sat vremena. Za nas je važno da pokažemo efikasnost države, da imamo, da dobro planiramo, a vi nas obradujete još koji put", poručio je predsednik odbojkašicama.

Navodeći da ne zna šta bi još mogao da očekuje od njih, s obzirom na sve uspehe, Vučić je zamolio odbojkašice i za jedno zlato sa narednih Olimpijskih igara u Parizu.

"Hvala što ste obradovali naše ljude, cela Srbija je bila uz vas. Hvala vam na svemu, na borbenosti, odgovornosti, disciplini, ogromnom radu i odricanju. Nije to samo da se udara lopta, to je mnogo muke, bez porodice, života, da biste živeli za jedan doček, da obradujete naciju", rekao je Vučić.

Tijana Bošković: Uvek ćemo dati sve od sebe da se vratimo sa medaljama 

Kapiten srpskog tima i dvostruki uzastopni MVP šampionata sveta Tijana Bošković zahvalila je svima na podršci i istakla da je za odbojkašice uvek bila velika čast igrati za nacionalni tim.

"Hvala vam na velikoj podršci koja nam je puno značila, a mi ćemo uvek dati sve od sebe da se vratimo sa medaljama sa svih narednih takmičenja", rekla je Boškovićeva.

Poklonila je predsedniku Vučiću dres reprezentacije sa potpisima svih igračica.

Nakon osvajanja Svetskog prvenstva, odbojkašice Srbije su u nedelju doputovale u Beograd. Posle dočeka na Aerodromu "Nikola Tesla" i u Hotelu "M", usledila je svečanost isred Skupštine Beograda, gde su devojke izašle pred građane, koji su ih burno pozdravili.

субота, 25. мај 2024.
28° C

Коментари

Nena
Мамурлук – како преживети дан после
Cigarete
Шта ми се догађа с организмом кад престанем да пушим?
Decija evrovizija
Дечја песма Евровизије
ablacija
Шта је превенција за изненадне болести
Gdjj
Комшије