Читај ми!

Italijanski mediji ponosni na selektora Srbije - dve medalje u kući Santarelijevih

"Deo Italije ili bolje rečeno Umbrije je svetski šampion u ženskoj odbojci. Trener iz Folinjana Danijele Santareli doneo je trijumf svojoj Srbiji pobedivši Brazil 3:0",pišu italijanske novine ponosno ističući da je Santareli "njihove gore list".

"Najduže i najčudnije prvenstvo je ipak pokazalo ko je najbolji", pišu italijanski mediji dodajući da je, nakon četiri godine i pobede u Japanu, srpski tim opet na krovu sveta.

Italijani dodaju da su šampionke iz Beograda pobedile Brazil koji je pobedio Italiju u polufinalu, a to znači da u kuću Santanelijevih stižu dve medalje - zlatna i bronzana, s obzirom na to da supruga selektora Srbije Monika Miki de Đenaro igra za italijansku raprezentaciju.

Mediji podsećaju da je italijanski trener Danijele Santareli došao u Srbiju u januaru 2022, godine, nakon Zorana Terzića, koji je vodio raprezentaciju čak 20 sezona, kao i da je sa srpskim timom vezao 11 uzastopnih pobeda, iako se dobro oznojio protiv Poljske.

Danijele Santareli je sa samo 41. godinom uspeo da ostvari svoj san i dostigne najvažniju tačku u karijeri.

Mediji u Italiji podsećaju da je sa timom Koneljano osvojio četiri prvenstva, jednu Ligu šampiona i Kup Italije u poslednje četiri sezone.

Danijele je već pet godina oženjen Monikom de Đenaro koja takođe igra za Koneljano, ali i za raprezentaciju Italije.

Santareli je izjavio za Rai sport da je njegov tim odigrao neverovatnu utakmicu i da je način na koje su devojke odigrale bio zaista savršen.

"Ovo je za mene ogromna lična satisfakcija, ova grupa je verovala u mene i proveo sam nezaboravno leto, a sada i ova pobeda. Ovo nije isti tim kao nekada, ovde ima i dosta novih devojaka i one su zaslužne za ovu pobedu", istakao je Italijan.

Santarelli nije ni uspeo da dovrši intervju jer su ga članovi srpskog tima odveli da slave i da se fotografišu, ali je novinarka podsetila da su svi videli i zagrljaj sa suprugom, sa kojom kući nosi ukupno dve medalje.

среда, 01. мај 2024.
17° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво