Читај ми!

Određeni domaćini EP za odbojkaše i odbojkašice

Evropsko prvenstvo za odbojkaše biće održano naredne godine u Italiji, Severnoj Makedoniji, Bugarskoj i Izraelu, saopštila je Evropska odbojkaška konfederacija, dok će se odbojkašice za evropski tron takmičiti u Belgiji, Nemačkoj, Italiji i Estoniji.

Domaćini evropskog šampionata za odbojkaše biće Italija, Severna Makedonija, Bugarska i Izrael od 28. avgusta do 16. septembra.

Četvrtfinala će biti odigrana u Italiji i Bugarskoj, a završnica turnira i mečevi za medalje biće odigrani u Italiji.

Na EP će pored država organizatora igrati i Slovenija, Poljska, Srbija, Holandija, Nemačka, Češka, Francuska, Ukrajina, Turska, Finska, Belgija, Portugalija, Grčka, Španija, Rumunija, Švajcarska, Danska, Crna Gora i Estonija. U slučaju da Rusija bude suspendovana zameniće je Švedska na osnovu CEV rang-liste.

CEV je saopštio da će Belgija, Nemačka, Italija i Estonija biti domaćini Evropskog prvenstva za odbojkašice, koje je na programu naredne godine od 15. avgusta do 3. septembra.

Četvrtfinala će biti odigrana u Belgiji i Italiji. Mečevi polufinala i finale biće odigrano u Belgiji.

Na EP za odbojkašice osim domaćina takmičenja igraće još Srbija, Turska, Holandija, Poljska, Francuska, Švedska, Bugarska, Hrvatska, Češka, Ukrajina, Slovenija, Slovačka, BiH, Grčka, Španija, Rumunija, Mađarska, Finska i Azerbejdžan.

Ukoliko Rusija ne nastupi na EP usled suspenzije zbog rata u Ukrajini, zameniće je Izrael na osnovu CEV rang-liste, a odluka o njenom učešću biće doneta 31. oktobra.

Žreb za oba EP biće održan 16. novembra u Napulju, a 24 reprezentacije biće podeljenje u četiri grupe sa po šest selekcija. Plasman u osminu finala izboriće po četiri ekipe iz svake grupe.

петак, 26. април 2024.
18° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво