Читај ми!

Srbija srušila favorita i plasirala se u polufinale Lige nacija

Ženska odbojkaška reprezentacija Srbije savladala je favorizovanu selekciju SAD sa 3:2 (29:27, 25:23, 20:25, 20:25, 15:13) u četvrtfinalu Lige nacija u Ankari. U borbi za finale, Srbija će igrati u subotu protiv Brazila.

Odbojkašice Srbije napravile su veliki podvig i savladale u četvrtfinalu, verovatno, najbolju ekipu današnjice.

Od starta meča se videlo da su srpske odbojkašice u meč ušle opušteno, rasterećeno, sa odličnom energijom, što je na kraju donelo rezultat.

Nisu dopuštale Amerikankama lake poene, niti da se odlepe, pa se veći deo prvog, ali i drugog seta, igralo poen za poen.

U dramatičnoj i neizvesnoj završnici prvog dela igre, Srbija je bila mirnija i strpljivija, pa je došla do prednosti – 29:27. 

Drugi set je bio veoma sličan prvom – igralo se poen za poen, dok ekipa Srbije nije prelomila u finišu i došla do drugog seta – 25:23.

Amerikanke su zaigrale bolje u trećem setu, uspele su da se rano odlepe, pa taj deo igre nije bio uzbudljiv kao prethodna dva – 25:20.

I u četvrtom su Amerikanke prepisale dobitnu kombinaciju – rano su se odlepile, održavale prednost, rutinski privele set kraju (25:20).

U odlučujućem setu, Srbija se pobrinula da ona bude ekipa koja vuče konce. 

Lepa prednost pred sam kraj petog seta, Amerikanke su uspele da vežu nekoliko poena i unesu neizvesnost, ali nisu mogle da izbegnu poraz.

Srbija, kojoj su mnogi predviđali poraz pred meč sa selekcijom SAD, u polufinalu Lige nacija igra protiv Brazila, a taj meč je na programu u subotu od 14.00.

петак, 19. април 2024.
8° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво