Читај ми!

Amerikanci posle velike borbe savladali Srbiju u Ligi nacija

Odbojkaši Amerike savladali su Srbiju u Sofiji sa 3:1 po setovima 26:24, 23:25, 25:23, 25:20 u prvom meču druge nedelje takmičenja u Ligi nacija. U četvrtak od 15.30 naša selekcija igra protiv Brazila.

Amerikanci su uspeli da nadigraju naše odbojkaše. Veliki otpor naše selekcije trajao je tri seta. U četvrtom naši su ostali bez snage,  Amerikanci su bili dominantni i ubedljivo dobili ovaj period. Na kraju protivnik je stigao do važne pobede i ostao jedina neporažena ekipa u ovoj sezoni Lige nacija.

Sjajna borba u prvom setu. Neizvesnost tokom celog perioda i igra poen za poen. Nijedna ekipa nije uspeola da stekne veću prednost od dva poena. U finiš seta ušlo se pri rezultatu 22:22. Amerikanci prvi dolaze do set lopte. Nakon greške našeg primača protivnik asom stavlja tačku na prvi set - 26:24.

U drugom setu bolja igra protivnika koji prvi dolaze od tri poena prednosti 9:6. Usledila je se serija našeg tima od 3:0 za izjednačenje. Ponovo su Amerikanci uspeli da steknu tri poena prednosti - 15:12.

Naši ponovo uzvraćaju, ovog puta sa 4:0 i prelaze u vođstvo. U finiš drugo seta Srbija ulaze sa plus dva 20:18. U dva navrata naši odbojkaši su propusštali kontru za plus tri.
Srbija uspeva da zadrži dva poena prednosti i stigne do dve vezane set lopte. Drugu na servis protivnika koristi - 25:23, za izjednačenje u setovima.

Nastavljena je velika i neizvesna borba i u trećem setu. Prvo je naša selekcija imala dva poena prednosti, 3:1. Potom su Amerikanci preokrenuli. Naši uspevaju da u dva navrata stignu dva razlike. Kako se set bližio kraju Srbija je pojačala i ponovo prešla u vođstvo i povela sa 17:15.

Naši odbojkaši propuštaju šansu da iz kontre dođu do tri razlike, protivnik to koristi i uspeva da ponovo izjednači. Usledila je mini serija od 2:0 i Srbija u finiš seta ulazi pri vođstvu od 19:17.

Amerikanci uzvraćaju serijom 3:0 i prelaze u vođstvo 20:19. Potom protivnik koristi kontru nakon sjajnog servisa za 22:20. Amerikanci uspevaju da zadrže prednost i dobiju treći set sa 25:23.

U četvrtom set Amerikanci koriste pad u igri naše selekcije i stižu do pet poena prednoti - 10:5. Kako je set odmicao naši odbojkaši su sve više grešili što protivnik koriste i na sredini seta su vodili sa 15:8.

Nekoliko pokušaja naše ekipe da uhvati priključak Amerikacni odbijaju i u finiš seta imali su prednost od 20:14. Potom rutinski privode set i meč kraju za konačnih 25:20 u četvrtom setu.

U četvrtak od 15.30 Srbija igra protiv Brazila.

субота, 20. април 2024.
6° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво