Čitaj mi!

Slobodan Kovač nije više selektor odbojkaša

Odbojkaški savez Srbije saopštio je da Slobodan Kovač nije više selektor muške seniorske reprezentacije. Na svojoj redovnoj sednici predsedništvo OSS donelo je odluku da se ne nastavi saradnja sa dosadašnjim selektorom, kao i sa selektorima mlađih reprezentativnih selekcija u muškoj i ženskoj konkurenciji.

Predsedništvo OSS je zahvalilo je Kovaču za dosadašnji rad i rezultate i poželelo mu uspeh u daljoj trenerskoj karijeri.

Slobodan Kovač je nasledio Nikolu Grbića na mestu selektora odbojkaške reprezentacije Srbije u avgustu 2019. godine, samo deset dana pred početak Evropskog prvenstva na kojem će, u svom debiju, osvojiti zlato.

Nakon toga, međutim, usledio je neuspeh u kvalifikacijama za Olimpijske igre, u januaru 2020, na turniru koji je održan u Berlinu.

Ove godine, reprezentacija Srbije je učestvovala na dva velika takmičenja, bez osvojene medalje. U Ligi nacija je nacionalni tim zauzeo šesto mesto, dok je Evropsko prvenstvo završio kao četvrti.

Kako se dodaje u saopštenju OSS, doneta je odluka i da se ne nastavi saradnja sa selektorima mlađih reprezentativnih selekcija u muškoj i ženskoj konkurenciji, i to za juniorski, kadetski i pionirski uzrast.

Predsedništvo se i njima zahvalilo na dosadašnjoj saradnji i poželelo im uspeh u daljoj trenerskoj karijeri. 

Imenovanje novih selektora mlađih nacionalnih selekcija vršiće se u skladu sa predstojećim Konkursom koji će objaviti Savez, navodi se u saopštenju.