Читај ми!

Epska borba, veličanstven preokret i pobeda Srbije za plasman u finale

Odbojkašice Srbije savladale su Tursku sa 3:1 po setovima 32:34, 28:26, 25:23, 25:13 i plasirale se u finale Evropskog prvenstva. Protivnik u finalu biće reprezentacija Italije koja je savladala Holandiju sa 3:1 (25:19, 25:17, 16:25, 25:18), posle 110 minuta igre. Finale je na programu u subotu od 20.00 časova uz direktan prenos na Prvom programu RTS-a.

Sjajan meč, koji je opravdao epitet finala pre finala. Obe ekipe maksimalno motivisane, a to je rezultovalo velikom borbom, sjajnim potezima, blokovima, as servisima, preokretima i svemu onome što odbojku čini veličanstvenom.

Publika u "Štark areni" je uživala bodrila naše devojke i zajedno sa njima strepela i radovala se.

Bespoštedna borba, setovi koji su igrani na razliku, dovoljno govore o izjednačenosti dve ekipe. Ipak, prolaz u finale je mogla da obezbedi samo jedna ekipa a to je bila - Srbija.

Protivnice su bolje ušle u meč, stekle prednost, naše su odgovorile, preokrenule. Ponovo su Turkinje pojačale. Ipak, ušlo se u neizvestan finiš.

Obe ekipe su imale set lopte, a na kraju su protivnice uspele da iskoriste svoju i posle pravog maratona dobile prvi set sa 34:32.

Slična slika i u drugom setu. Ovog puta naše su imale konstantnu prednost ipak u finišu protivnice su uspele da preokrenu. Usledio je novi preokret naše selekcije.

Ipak i ovaj set je igran na razliku, a naše devojke su izašle kao pobednice - 28:26.

Nastavak je doneo još žešću borbu. Predaja nije bila opcija. Naše odbojkašice su imale i četiri poena prednosti, ali se u finiš ušlo pri nerešenom rezultatu - 19:19.

Međutim, naše devojke uspevaju da realizuju svoje napade i osvoje set - 25:23.

Onda je usledio četvrti set i prava rapsodija u igri naše selekcije. Sve je funkcionisalo fantastično - prijem, napad, servis i Srbija stiže do velikih 13:5.

Naše devojke su nastavile u istom ritmu i na sredini seta imale duplo više osvojenih poena od protivnica 16:8.

Odbojkašice Srbije su potom odličnom igrom rutinski privele set i meč kraju - 25:13 u četvrtom setu.

Ovako je protekao meč. 

Odbojkašice Srbije u finale Evropskog prvenstva sastaju se sa selekcijom Italije pobednicama iz drugog polufinalnog duela sa timom Holandije.

Italijanke su večeras u drugom polufinalu salavladale Holandiju 3:1 (25:19, 25:17, 16:25, 25:18), posle 110 minuta igre.

Finale je na programu u subotu od 20 sati (RTS1), dok će od 17 sati Turska i Holandija igrati za bronzu.
 

четвртак, 25. април 2024.
10° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво