Читај ми!

Odbojkašice Srbije: Čast igrati za reprezentaciju, bilo je teško; Terzić: Ekipa za udžbenike

Srpske odbojkašice po povratku sa Olimpijskih igara izjavile da im je bila velika čast da nastupaju za reprezentaciju i da osvoje bronzanu medalju u Tokiju. Selektor Terzić naglasio da je ponosan na svoje izabranice, koje treba da budu uzor svim sportistima.

Po sletanju na aerodrom "Nikola Tesla" u Beogradu, na konferenciji za štampu obratili su se selektor Zoran Terzić, kao i odbojkašice Maja Ognjenović, Tijana Bošković i Milena Rašić.

"Hvala vam što ste došli i priredili doček. Što se tiče samog turnira, nije bio lak, pre nego što smo krenuli, pričali smo o grupi, o četvrtfinalu, o ambicijama i ciljevima, ali samo mi znamo sa kakvim smo se preprekama susreli do bronze. Za nijansu je rezulat lošiji u odnosu na Igre u Riju, ali ovo sija zlatnim sjajem", izjavila je Maja Ognjenović.

"Ne bih preterano govorila o negativnim stvarima, ali sam turnirski sistem, pa protivnici u grupi, pa onda i poraz od SAD koji smo teško podneli, sve je bilo teško. Srećni smo i ponosni što smo zabeležili ovakav rezultat, ovo je tim koji piše istoriju ženske odbojke i privilegija je biti deo toga", dodala je Maja.

"Osećaj je sjajan, nismo ni svesne koliki uspeh smo napravile, u teškim okolnostima i svim  preprekama koje su nas snašle ka medalji. Srećna sam i ponosna na celu ekipu", rekla je Milena Rašić. 

"Čast je i privilegija biti deo nacionalnog tima i izuzetno smo motivisane svaki put kada igramo za reprezentaciju. Težak poraz bio je u polufinalu, ali mi je drago što smo skupile redove za treće mesto, vratile se sa medaljom i obradovale čitavu naciju", dodala je Tijana Bošković.

Selektor Terzić imao je samo reči hvale za svoje izabranice.

"Ova medalja je sigurno jedna od najvećih koje smo osvojili, zbog toga što smo uspeli u teškoj situaciji da dođemo do nje. Važna stvar je da rezultat reprezentacije ne karakteriše samo mesto, već celokupna priča, pripreme, dolazak na nivo dobre igre, ponašanje u selu, na terenu, van njega itd. Taj neki ponos koji postoji kod mene dugo, sad je eskalirao na ovim Igrama upravo zbog toga što je ova reprezentacija pokazala kako sportska ekipa treba da se ponaša", rekao je selektor.

"O ovim devojkama može knjiga da se napiše i da se da sportskim ekipama da uče kako ekipa treba da funkcioniše. Što se tiče Evropskog prvenstva koje nas čeka za 10 dana, to je takmičenje koje je manje od OI, ne znam da li je mnogo slabije, ali se ne vrednuje toliko. Međutim, motiv svima nama će biti to što se igra u Beogradu i nakon 10 godina imamo priliku da igramo pred našom publikom i zato je motiv veliki do neba. Želimo da opet odigramo fenomenalno finale, kao pre 10 godina, i ako bog da, da se okitimo zlatnom medaljom", zaključio je selektor Terzić.

четвртак, 28. март 2024.
21° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво