Читај ми!

"Plava četa" od ivice ambisa do pobede – veliki preokret odbojkaša protiv Francuske

Muška seniorska reprezentacija Srbije ostvarila je fantastičan trijumf u drugoj utakmici drugog vikenda Lige nacija 2021. u Riminiju. Srbija je savladala Francusku sa 3-2, po setovima 22:25, 24:26, 25:22, 25:23 i 15:9, posle 137 minuta igre.

Izabranici Slobodana Kovača, aktuelni prvaci Evrope, trijumfovali su uprkos tome što su "galski petlovi" vodili 2-0 u setovima i naneli im prvi poraz u Riminiju.

Iako se i tokom prva dva seta vodila ravnopravna borba, Francuska je u zavšrnicama imala više koncentracije, ali i sreće i došla do velika dva seta prednosti.

U trećem je Srbija uspela da nadigra rivala, naročito u finišu, i smanji rezultat, a slična situacija viđena je i u četvrtom.

"Plava četa" je u petom setu povela 5:0 posle sjajne igre, naročito u odbrani, ali i veoma efektne i precizne u napadu. Održavala je Srbija razilku, a zatim povela 10:3 i tada je bilo jasno da će trijumfovati.

Aleksandar Atanasijević dominirao je sa 24 poena, pratili su ga Marko Ivović sa 15, Petar Krsmanović sa 13 i Uroš Kovačević sa 11 poena.

Kod poraženih, Stefan Bojer imao je 26, a Daril Bultor i Jasin Luati po 12.

Srbija sa 11 bodova zauzima četvrto mesto, Francuzi su treći sa 12, koliko imaju i Slovenija i Brazil na prve dve pozicije.

Orlovi sledeći meč igraju u subotu od 15 časova protiv Brazila.

уторак, 23. април 2024.
15° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво