Srpkinje vredno treniraju, mlađim odbojkašicama mnogo znači poziv u reprezentaciju

Ženska odbojkaška selekcija Srbije od 1. juna nalazi se na pripremama. Deo iskusnijih reprezentativki završio je sa radom u Beogradu, dok u Ubu treniraju talenti koji se nalaze na širem spisku selektora.

Mladim odbojkašicama nedavno se pridružio i manji broj seniorki, koje su već osvajale medalje sa nacionalnim timom. To će biti dodatni motiv za devojke koje tek treba da se dokažu.

"Imali smo ovde stvarno odlične uslove, i što se tiče hotela, i u sportskoj hali. Zaista je sve bilo na vrhunskom nivou. Trudili smo se da okupimo ono što je u ovom trenutku verovatno najbolje od tih nekih, relativno mlađih igračica u Srbiji", rekao je Branko Kovačević, drugi trener reprezentacije Srbije.

Hena Kurtagić iz Tenta navodi da je naš tim najbolje mesto za razvitak mladih odbojkašica.

"Nijedna reprezentacija nije kao srpska reprezentacija. Smatram da ćemo najviše da napredujemo baš zato što smo u ovoj reprezentaciji", istakla je Kurtagićeva.

Vanja Bukilić se takmiči na Univerzitetu Ohajo i otkrila je razlike u odbojci koju igra tamo, u odnosu na ovdašnje prilike.

"Uvek je lepo biti sa reprezentacijom. U Americi se dosta igra brža odgojka. Treninzi su duži, ali moram reći da su naši intenzivniji", navela je Bikilićeva.

Selektor Zoran Terzić i njegov stručni štab prvi put su posvetili toliko vremena mlađim odbojkašicama.

"Lepo je ponovo doći na trening, osetiti loptu i naravno da će ove pripreme poslužiti da se sve vratimo u formu u kojoj smo bili pre", navodi Jovana Ćirković iz Partizana, dok Ana Jakšić, još jedna članica Tenta, ističe da je nastup za nacionalni tim velika stvar za svaku devojku.

"Bitan poziv za naše samopouzdanje i nastavak karijerie u klubovima. Mislim da je ovo veoma važna stvar za ekipu i sve mlađe igračice", ističe Jakšićeva.

Zbog koronavirusa ove sezone otkazana su sva takmičenja nacionalnih selekcija. To nije uticalo na ambicije odbojkašica koje sledeće godine žele novu medalju na Olimpijskim igrama u Tokiju.

"Biće sasvim dovoljno vremena za pripreme za Olimpijske igre i za Evropsko prvenstvo na kojem želimo da budemo što spremniji, zato što se igra u Beogradu", podvlači drugi trener Kovačević.

Pripreme ženske odbojkaške reprezentacije Srbije trajaće do kraja sledeće nedelje.

четвртак, 25. април 2024.
13° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво