Novi slučajevi koronavirusa među odbojkašima

Srpski odbojkaš Marko Podraščanin i pomoćni trener reprezentacije Igor Žakić zaraženi su koronavirusom, a svoje rezultate čekaju još Srećko Lisinac i Dražen Luburić, potvrđeno je za RTS. Selektor Slobodan Kovač potvrdio je da su u odbojkaškoj reprezentaciji potvrđena još dva slučaja, zbog čega su prekinuti treninzi u dvorani.

Posle Aleksandra Atanasijevića, koji je prema rečima selektora zaražen u Beogradu, koronavirus je pogodio odbojkaše koji su do ove nedelje trenirali na Banjici.

Atanasijević nije bio pozvan u reprezentaciju zbog operacije kolena i posetio je saigrače u ponedeljak, a u sredu je potvrđeno da je zaražen.

"Atanasijević je verovatno negde u Beogradu pokupio virus i, kada je objavljeno da je zaražen, mi smo se svi ponovo testirali, iako smo to učinili pre početka priprema. Uslov je bio negativan test da bi počeli pripreme. Tada su potvrđena dva slučaja, kod Marka Podraščanina i mog pomoćnika Igora Žakića", potvrdio je Kovač za RTS.

On je istakao da se sumnja još na Lisinca i Luburića, koji čekaju na rezultate.

"Čekamo rezultate za Luburića i Lisinca. Svi igrači se osećaju dobro, imali su blagu temperaturu, ali ništa ozbiljno", dodao je Kovač.

Selektor odbojkaša potvrdio je da je nacionalni tim prekinuo treninge u SC Banjica i da sada trenira po posebnom programu u hotelu.

"Morali smo da obustavimo treninge u dvorani i sada radimo u hotelu. U hotelu su nam izašli u susret i napravili improvizovanu teretanu. Treniramo u manjim grupama, situacija je poprilično nezgodna jer mnogi igrači imaju obaveze i prema svojim klubovima", zaključio je Kovač za RTS.

петак, 19. април 2024.
5° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво