Liga nacija – Odbojkaši prvo u Poljskoj, odbojkašice kreću iz Italije

Muška odbojkaška reprezentacija Srbije biće domaćin SAD, Iranu i Nemačkoj u okviru 10. grupe trećeg vikenda Lige nacija u Kraljevu od 5. do 7. juna, saopštila je Svetska odbojkaška federacija (FIVB). Ženska odbojkaška reprezentacija Srbije biće domaćin domaćin 8. grupe drugog vikenda Lige nacija odbojkašicama Holandije, Tajlanda i Sjedinjenih Američkih Draža u dvorani Čair u Nišu.

Odbojkaši će u okviru prvog vikenda (22-24. maj) igrati u 3. grupi u "Tauron Areni" u Krakovu sa domaćinom Poljskom, Italijom i Slovenijom, dok će drugog vikenda (29-31. maja) igrati u 7. grupi u dvorani "Nilson Nelson" u Braziliji, a pored Brazila rivali će biti Francuska i Japan.

Tokom četvrtog vikenda (12-14. jun), izabranici Slobodana Koavča igraće u 14. grupi u dvorani "Aldo Kantoni" u San Huanu, u Argentini, sa domaćinom, Rusijom i Bugarskom.

Peti vikend je na programu je od 19. do 21. juna, kada će odbojkaši igrati u 17. grupi u Vinsport Areni u Kalgariju, u Kanadi, sa domaćinom, Australijom i Kinom.

Liga nacija 2020. igraće se od 22. maja do 5. jula, a svi mečevi odbojkaša igraće se od petka do nedelje.

Finalni turnir na programu je 1. do 5. jula u Torinu.

Odbojkašice Srbije nastup u Ligi nacija počinju u Italiji

Aktuelni svetski i evropski šampion, odbojkašice Srbije, biće domaćin od 26. do 28. maja, a u okviru prvog vikenda (19-21. maj) Srbija će igrati u 3. grupi u dvorani "Pala Džordž" u italijanskom Montikjariju sa domaćinom, Turskom i Poljskom.

Trećeg vikenda, od 2. do 4. juna, Srbija će igrati u 11. grupi u "Makao Forumu" u Makau sa domaćinom Kinom, Brazilom i Belgijom.

Tokom četvrtog vikenda (9-11. jun) izabranice Zorana Terzića igraće u 14. grupi u "Ufa Areni" u Ufi u Rusiji, sa domaćinom, Korejom i Kanadom.

Poslednjeg petog vikenda od 16. do 18. juna, a Srbija će gostovati u Tojami u Japanu u 20. grupi, a rivali će joj još biti Nemačka i Dominikanska Republika.

Svi mečevi Lige nacija u konkurenciji odbojkašica igraće se od utorka do četvrtka, a finalni turnir će se odigrati od 1. do 5. jula u Kini.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 26. април 2024.
18° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво