Petrić: Šampioni smo Evrope, zaslužujemo da igramo u Tokiju

Kapiten odbojkaške reprezentacije Srbije Nemanja Petrić izjavio je da je ponosan na osvajanje evropskog zlata i da je 2019. godina bila posebna za srpsku odbojku. Posle neuspeha na turniru u Bariju u avgustu 2019. godine kada nije izborena viza za Olimpijske igre u Tokiju i odlaska Nikole Grbića sa mesta selektora, odbojkaši Srbije predvođeni novim trenerom Slobodanom Kovačem u septembru su postali šampioni Evrope pobedom protiv Slovenije u finalu sa 3:1.

Titula evropskog šampiona u muškoj konureniciji osvojena je nekoliko nedelja nakon što su odbojakšice odbranile evropski tron na EP u Turskoj.

"Pokazali smo mnogo u 2019. godini i sami rezulati govore sve. Veoma je drago što je nastavljen pozitivan kontinuitet osvajanja medalja. Posebna godina za nas, osvojili smo zlato zajedno sa devojkama i mislim da odbojka na ovim prostorima pokazuje da zaista zaslužuje pažnju, jer rezltatima vratimo sve ono što nam je povereno i mnogo mi je drago zbog toga", rekao je Petrić Tanjugu.

Izabranici Slobodana Kovača 2020. godinu otvaraju olimpijskim kvalifikacionim turnirom u Berlinu, gde će u od 5. do 8. janura igrati protiv Francuske, Holandije i Bugraske u grupi B, dok su u grupi A smeštene Nemačka, Belgija, Slovenija i Češska.

Samo pobednik turnira obezbediće plsaman na Olimpijske igre u Tokiju.

"Čeka nas izuzetno težak turnir, a sa druge strane rezultat sa EP nam daje za pravo da verujemo u naš kvalitet, da možemo da pobedimo svakog protivnika i da se nađemo na Olimpijskim igrama. Na nama je da pokažemo našu najbolju igru na terenu i mislim da ako uspemo to da uradimo da imamo velike šanse. Ponavljam neće biti lako, ali treba da se nosimo sa pritiskom da smo jedna kvalitetna ekipa i jedan od favorita. Idemo sa jasnim ciljem u Berlin".

Primač srpske reprezentacije upitan je i šta bi voleo da ispriča kada dođemo do kraja 2020. godine.

"Znam šta bih želeo da vam kažem, to je negde san svih nas. Nadam se da ćemo prvi korak ka tome uspeti da ostvarimo sada u januaru", zaključio je Pertić.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 26. април 2024.
16° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво