Kovač za RTS: Ta agesivnost pored terena, to sam ja

Slobodan Kovač, selektor reprezentacije Srbije, dobio je posle osvajanja Evropskog prvenstva nadimak "Kovač naše sreće". On je po dolasku u Beograd, u izjavi za RTS, rekao da je morao da malo promeni način rada kada je seo na kormilo nacionalnog tima.

Srbija je došla do titule u Parizu, pobedom nad Slovenijom sa 19:25, 25:16, 25:18, 25:20.

"Utisci su fenomenalni. Bio sam zabrinut, bilo je malo vremena za treninge, ja sam trener koji pokušava svojim radom da dođe do rezultata. Sada je bilo potrebno mnogo više razgovora, priče, pojedinačnih saveta... Sa nekim momcima sam radio ranije, sa nekima bio protivnik i sva sreća da su ovo veliki igrači. Napravili smo rezultat koji smo svi negde sanjali i mogu samo da se zahvalim svojim igračima", rekao je Kovač za RTS.

On je kazao da je od prvog dana verovao u svoj tim.

"I pre nego što sam postao selektor, razgovarao sam sa vama novinaraima, pitali ste me o kvalitetu igrača... Bilo bi glupo da sam rekao da nisu dobri. Igraju u najvećim klubovima, osvjajaju najveće titule i zašto to ne bi uradili sa reprezentacijom."

Kovač je često bio u centru pažnje medija i kamera jer je proslavljao svaki poen i energično gestikulirao u važnim trenucima.

"Nije bilo lako. Igrali smo protiv tri domaćina – prvo Belgijanci, pa Francuzi, a Slovenaca je bilo bukvalno 10.000. Sve to pored terena, to je moj stil rada. Ta vrsta agresivnosti, možda nam je to i falilo u prvom setu. Tada nismo igrali najbolju odbojku, ali sam im rekao da budu strpljivi, morali smo da odvojimo Slovence od mreže, da ih upasivimo i na kraju je rezultat došao", zaključio je Kovač za RTS.

broj komentara 2 pošalji komentar
(ponedeljak, 30. sep 2019, 16:52) - anonymous [neregistrovani]

Ti si primer...

...Selektora i Sefa strucnog staba Reprezentacije Srbije!
U tom pogledu te prati mozda jedino Savic u Vaterpolu.
Ostali ti Bobo Kovacu nisu ni do kolena.

(ponedeljak, 30. sep 2019, 15:17) - zojova [neregistrovani]

bravo zlatni

Jos puno uspeha. Pozdravlja vas i cestita ceo Srbski narod ma gde god ziveo.