Majstorović za RTS: Nekada sam ja čekao sportiste ispod balkona...

Libero reprezentacije Srbije Neven Majstorović rekao je za RTS da jedva čeka doček ispred Skupštine grada Beograda. Odbojkaši Srbije stigli su u Beograd, dan posle osvajanja titule na Evropskom prvenstvu.

Srbija je došla do titule u Parizu, pobedom nad Slovenijom sa 19:25, 25:16, 25:18, 25:20, a Majstorović je istakao da mu je to najveći uspeh u karijeri.

"Sigurno da jeste. Veličanstven je i fenomenalan osećaj kada te dočeka ovoliki broj ljudi i kada će te još veći broj pozdraviti ispred Narodne skupštine. Sada smo tek postali svesni da smo napravili veliku stvar, ne samo za nas, nego i za našu zemlju. Osećaj je predivan, podstrek i za nas da ovakve partije ponovimo u januaru i da se, nadam se, ovakvim ili nekim sličnim povodom nađemo i posle Tokija", rekao je Majstorović za RTS.

"Orlovi" su gubili prve setove u četvrtfinalu, polufinalu i finalu, ali su se vraćali i pokazali da poseduju šampionski karakter.

"Činjenica je da smo se skupili posle tog lošeg kvalifikacionog turnira za Olimpijske igre u Bariju, videli smo da nam jedino što nam preostaje jeste da budemo složni i da budemo tim. Jedino tako je bilo moguće da napravimo rezultat. Već negde u četvrtfinalu smo videli da, ukoliko ne dajemo svoj maksimum, možemo izgubiti od objektivno slabijih reprezentacija. To nas je otreznilo da već protiv Francuza pokažemo svu svoju snagu i da protiv Slovenaca, videli ste i sami... Nakon tog prvog seta u kojem smo bili malo u grču, posle smo pokazali svu svoju snagu."

Neki od ovih igrača su već bili na balkonu – Aleksandar Atanasijević, Marko Podraščanin, Uroš Kovačević su okusili tu draž, a Majstorović jedva čeka da izađe pred navijače u Beogradu...

"Mnogi od nas su bili u podnožju tog balkona i pozdravljali naše sportiste. Negde sam se i sam nadao uspesima košarkaša, odbojkaša i prethodnih svetlih generacija... Želja svih nas je da izađemo na taj balkon i da vidimo kako to izgleda iz te perspektive. Ostvarenje svih snova i želja da se tu što češće nalazimo", zaključio je Majstorović za RTS.

Uroš Kovačević, proglašen je za MVP-a kontinentalnog prvenstva, a u odlučujućim utakmicama je baš njegovim poenima Srbija preokretala situaciju na terenu.

"Nisam samo ja pokretao ekipu. Cela ekipa se probudila posle prvog seta, znamo da smo bolji od Slovenaca i da smo kvalitetnija ekipa, ali da oni stvarno igraju mnogo bolje. Probudili smo se u drugom setu i dokazali koliko vredimo, a to je da budemo na krovu Evrope", kazao je Kovačević.

On je priznao da je ekipi bilo potrebno malo vremena da se opusti u finalu i zaigra odbojku koju može.

"Bili smo favoriti u finalu, barem tako ja mislim. Rezultati iz prethodnih duela to pokazuju. Kada si favorit, uvek uđeš u grču... Oni nemaju šta da izgube, mi imamo jer svi očekuju od nas da pobedimo. Ova ekipa je veoma iskusna, moji saigrači su veliki šampioni, znaju da reaguju kada smo u problemu. Reagovali smo svi i na kraju u tri seta završili dosta lagano."

Kovačević je apostrofirao velike rezultate srpskih sportista i tražio od navijača da se oni ne zaboravljaju pri prvom neuspehu.

"Srbija je oduvek bila zemlja sporta, samo se to kod nas nekada zaboravi. Mi smo 2011. ponovili isti uspeh. Dokazali smo da je odbojka, sa košarkom i vaterpolom, ne bih da zaboravim neki sport, sigurno najtrofejniji sport u zemlji. Stvarno treba samo da budemo ponosni", naveo je Kovačević za RTS.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 26. април 2024.
17° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво