Brankica Mihajlović: Nedostaje nam zlato sa OI, potrudićemo se da opet obradujemo naciju

Brankica Mihajlović, gostujući u Jutarnjem programu RTS-a, rekla je da je izuzetan osećaj proslaviti titulu sa navijačima sa balkona Starog dvora, kao i da će se ona i saigračice potruditi da obraduju naciju na Olimpijskim igrama u Tokiju, osvajanjem jedinog zlata koje im nedostaje.

Srbija je drugi put uzastopno na krovu Evrope, a Brankica kaže da je svaki put predivan osećaj na balkonu Skupštine grada.

"Malo su se slegli utisci, ali zaista sinoć doček je bio predivan, izuzetan osećaj, treća godina zaredom, ali sinoć mi je bilo najlepše. Nisam očekivala toliki broj, kasnile smo, ali osećala sam se jako ponosno što je cela nacija iza nas."

Odbojkašice se nadaju da će na istom mestu biti i posle Olimpijskih igara u Tokiju. 

"Da budem iskrena nije tajna da želimo iz Tokija da se vratimo sa zlatom, to nam nedostaje u konkurenciji, približile su se nove OI i potrudićemo se da damo maksimum da još jednom obradujemo sve ove navijače i to bi bio veliki uspeh za sve nas."

Pored Rusije i Italije, Srbija je jedina selekcija koja je osvojila dva uzastopna zlata.

"Ja nisam imala ovu informaciju, zapisano je i to negde, hvala vam."

Ekipu već očekuje učešće na Svetskom kupu u Japanu. 

"Ne možemo bez Japana, Svetski kup je u pitanju, nećemo da proslavimo kako treba jer smo već sutra na putu za Japan. Ja ne idem, priključujem se klupskim obavezama, a tamo će devojke dati svoj maksimum, cilj kvalifikovanja na OI je ispunjen, EP je ispunjeno, kad igramo za svoju državu, srce je u pitanju."

Pobeda na Ep izvojevana je timskom igrom. 

"Ja iskreno mislim da imamo tim vrhunskih pojedinaca, ali da je jako bitno da u prvi plan dođe timski duh i timska igra, što krasi ovu ekipu, Bjanka je u kritičnim situacijama ispala heroj, hladnokrvno nas vratila u život. Silviji je bilo teško jer joj dete kreće u školu, ali neke situacije prolazimo, savladavamo, a danas ide kući da uživa sa detetom. Stefani nije ostalo glasa od navijanja."

Brankica kaže da je u kontaktu sa porodicom u Republici Srpskoj. 

"Sa porodicom sam u vezi, ponosna je Republika Srpska na mene, otići ću danas, da budem sa svojima, onda povratak u Tursku, gde igram za Fenerbahče u Istanbulu. Verujem da će me dobro dočekati", našalila se Mihajlovićeva.

Brankica se prisetila i finala i duela sa Turskom.

"Turska reprezentacija je kvalitetan tim. Koliko se sećam, na prošlom Evropskom prvenstvu bila je treća. U grupnoj fazi nisu igrale baš najbolje, ali je preloman bio meč osmine finala protiv Hrvatica. Posle te pobede od 3:2 krenule su da igraju dosta bolje, naročito protiv Holandije i posle protiv Poljske. Nošene publikom i atmosferom zabeležile su istorijski uspeh. Imaju mladu ekipu, dobrog stručnjaka, očekuju ih dobri rezultati", rekla je Mihajlovićeva.

Atmosfera u sali bila je paklena, ali je dobro došla podrška naših navijača. 

"Bilo je stotinak naših navijača, nisu nas ostavili na cedilu. Dugo sam u sportu, u odbojci, nikada nisam imala priliku da igram u takvoj atmosferi. Bilo je slično u Brazilu protiv Amerike, samo što je cela hala tada navijala za nas. Ovo je bilo drugačije, bilo je psihički zahtevno. Možda je olakšavajuća činjenica da smo igrali sa njima u grupi već jednom, pa znala šta me čeka. Mogla sam da se bolje spremim."

Veliki deo zasluga prišada i stručnom štabu, sa selktorom Terzićem na čelu, koji nekako uvek pada u drugi plan.

"Selektor Zoran Terzić, koji je 18 godina na čelu, pravi zaista sjajne rezultate. Koja god da je ekipa u pitanju napravi neku magija, zajedno sa svojim saradnicima. Zaista imamo sjajan tim, podrška smo jedni drugima, to se sve vidi na terenu", rekla je Brankica.

Број коментара 2

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 25. април 2024.
10° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво