Читај ми!

Srbija, zemlja odbojke

Srbija nakon dramatičnog meča u finalu, sledi borba za titulu. Naše fantastične odbojkašice plasirale su se u finale Evropskog prvenstva pobedom nad Turskom od 3:2. U borbi za zlato protivnik selekcija Nemačke. Finalna utakmica EP igra se u nedelju od 18 sati u hali Pionir uz direktan prenos na RTS-u.

Odbojkašice Srbije plasirale su se večeras u finale Evroskog prvenstva, pošto su u Beogradu savladale selekciju Turske sa 3:2 (25:10, 25:22, 23:25, 23:25, 15:12).

Igračice Srbije stigle su do finala u fantastičnoj atmosferi punog Pionira, kakva se retko viđa na odbojkaškim utakmicama. Nameračile su se da osvoje ovaj šampionat i sada izgleda da niko ne može da im stane na put.

Večeras protiv Turske delovale su veoma sigurno u prva dva seta i nisu dozvoljavale da lopta upadne u polje. Od zabrinjavajućih igara u prvoj fazi EP, usledile su partije poput onih koje su pružale letos na Gran priju i u Evropskoj ligi.

Izabranice Zorana Terzića su u prva dva seta primenile isti recept, povele sa četiri, pet poena razlike i tu prednost čuvale su do kraja. Menjao je selektor Turske Masimo Barbolini i bezuspešno pokušavao da parira Srbiji koja je u tim trenucima igrala kao transu.

Ipak, u nastavku meča Srbija nije izdržala jak ritam, a Turska je uprkos velikom broju servis grešaka osvojila treći set. Da nisu slučajno pobedile Italiju i Rusiju, Turkinje su pokazale tako što su uspele da izjednače na 2:2 u setovima.

U odlučujućem setu Srbija je loše počela, delovalo je da će Turska napraviti veliki preokret, ali su veliko srce i želja domaćih odbojkašica presudile i donele borbu za titulu. U stilu Miloša Terzića sa nedavnog finala EP za muškarce u Beču, Milena Rašić je postigla poen iz servisa i donela Srbiji meč loptu, koja je odmah iskorišćena.

Protivnik Srbije u sutrašnjem finalu biće selekcije Nemačke, koja je u polufinalu eliminisala Italiju. Finale će biti repriza meča iz prve faze šampionata, kada je Nemačka savladala Srbiju sa 3:0.

Finalna utakmica EP igra se sutra od 18 sati u hali Pionir. Od 15 sati selekcije Turske i Italije sastaće se u meču za treće mesto.

Odbojkašice Nemačke plasirale su se u finale Evropskog prvenstva, pošto su u Beogradu savladale selekciju Italije sa 3:0 (25:22, 25:22, 25:17). Italija je kao aktuelni šampion bila favorit u ovom meču.

Utakmica je odigrana pred 8.500 gledalaca u hali Pionir, a sudili su Filip Verek (Francuska) i Karin Zahorcova (Češka).

Srbija: Lazarević, Brakočević, Malagurski, Krsmanović, Malešević, Molnar, Antonijević, Vesović, Ognjenović, Nikolić, Ninković, Rašić, Ćebić, Popović.

Turska: Onal, Kuzubasioglu, Gurešen, Avči, Uslupelivan, Čansu, Tokšoj, Č. Kirdar, S. Kirdar, Gimiš, Osoj, Erdem, Darnel, Karakojun.

Број коментара 48

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 24. април 2024.
14° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво