Čitaj mi!

Devojke osećaju pritisak

Selektor odbojkašica Srbije Zoran Terzić rekao je nakon pobede od 3:0 u baražu za četvrtfinale protiv Rumunije da igračice i dalje osećaju pritisak.

"Početak za nas bio problematičan zbog pritiska koje su imale odbojkašice. Kasnije je bilo bolje. Rumunija je pravila malo grešaka na početku susreta, a Srbija je imala mnogo blokova u drugom i trećem setu. Moje odbojkašice su vidno popravile raspoloženje i s optimizmom očekujemo meč protiv Poljske", kazao je Terzić.

On očekuje da će Poljska sutra uveče biti na visokom nivou, kao što je to činila tokom čitave ove sezone.

"Devojke sutra zaslužuju maksimalnu podršku publike, jer će to biti važan meč za nas. Poljska je jaka ekipa. Na poslednja četiri prvenstva osvojila je tri medalje, od kojih su dve bile zlatne. Verujem da možemo pobediti", rekao je Terzić. 

Kapiten reprezentacije Srbije Jelena Nikolić rekla je da očekuje bolju igru u narednom periodu.

"Posle utakmice sa Nemačkom nije lako igrati bez obzira na to koja ekipa je u pitanju. Nismo dobro startovale, bilo je nervoze u našoj igri, ali je posle sve došlo na svoje. Nadam se da će u narednom periodu naša igra biti na višem nivou", kazala je Jelena Nikolić.

Selektor Rumunije Darko Zakoč je dugo godina bio najbolji trener u Srbiji.

"Ceo meč sa Srbijom sam doživeo veoma teško. Osećanja su mi bila pomešana jer sam igrao protiv svoje zemlje i mnogih svojih igračica, ali posao trenera je ponekad surov", rekao je Zakoč.

Srbija u četvrtfinalu igra protiv Poljske od 20.00 časova.

broj komentara 0 pošalji komentar