Atanasijević: Na pobedu protiv Brazila

Brazil je doputovao u Srbiju u najjačem sastavu, ali to svakako neće uplašiti odbojkaše Srbije, koji žele pobede u Novom Sadu i Beogradu.

Korektor odbojkaške reprezentacije Srbije Aleksandar Atanasijević rekao je da su rezultati nacionalne selekcije posle prva dva vikenda Svetske lige zadovoljavajući i dodao da ekipa u predstojeća dva meča protiv Brazila ide na pobede.

"Vidimo koliko Brazilu znači da nas pobedi... Oni su doputovali u najjačem sastavu, što sigurno pokazuje koliko nas poštuju, jer u nama verovatno vide najvećeg konkurenta za prvo mesto u grupi. Mnogo bi nam značilo da tribine budu ispunjene, jer bez navijača nemamo šta da tražimo protiv jedne od najboljih ekipa na svetu. Naš cilj su dve pobede protiv Brazila i mi idemo po njih", rekao je Atanasijević, a prenosi Odbojkaški savez Srbije.

Srbija je u prva dva vikenda Svetske lige osvojila pet bodova, pošto je zabeležila pobedu i osvojila dva seta u drugom meči protiv Italije, kao i dva seta protiv Brazila na početku takmičenja u Belo Horizonteu.

"Još uvek je rano sumirati utiske, jer nam je ostalo četiri vikenda do fajnal-siksa u Brazilu... Najvažnije nam je da se nađemo tamo, nebitno s koje pozicije u grupi. Povoljna stvar je što smo u grupi od četiri ekipe u kojoj tri ide dalje. Možemo da budemo zadovoljni što smo pobedili Italiju u prvom meču i što smo osvojili još bod u drugom, kao i bod protiv Brazila", ocenio je Atanasijević.

Srbija će sutra u Novom Sadu u prvoj utakmici trećeg vikenda Grupe A Svetske lige dočetaki Brazil od 20.10, dok je druga utakmica na programu u nedelju u beogradskoj hali Pionir.

broj komentara 0 pošalji komentar