Читај ми!

Janko za pobedu Srbije

Srbija je uspešno nastavila odbranu Dejvis kupa pobedivši u četvrtfinalu Švedsku. Odlučujući poen našoj reprezentaciji doneo je Janko Tipsarević koji je dobio Mihaela Rideršteda sa 3:0, po setovima 6:2, 7:5, 6:3. Protivnik Srbije u polufinalu je reprezentacija Argentine.

Na putu odbrane Dejvis kupa preskočena je i Švedska. Odlučujući poen Srbiji u četvrtfinalu doneo je Janko Tipsarević koji je u četvrtom meču savladao Mihaela Rideršteda rezultatom 3:0, po setovima 6:2, 7:5, 6:3.

Posle veoma uspešnog prvog dana i poraza u dublu u subotu, poslednjeg dana nije smelo da se dopusti protivniku da eventualnim iznenađenjem ovaj duel odvede u peti meč. Iako je za meč sa Riderštedom bio najavljen Novak Đoković, odlučeno je da bi taj posao uspešno mogao da završi i Janko Tipsarević.

Tipsa nije izneverio ukazano poverenje. Srpski teniser je u tri seta, doneo Srbiji treću pobedu u ovom duelu.

Janko je sjajno otvorio meč, brzo je napravio dva brejka, i poveo sa 4:1, tako da je samo bilo pitanje sa kojim će rezultatom završiti prvi set. Na kraju, posle nešto više od pola sata igre, Tipsarević je završio prvi set rezultatom 6:2.

Iako se činilo da će Janko i u nastavku imati lak posao, Rideršted je zaigrao mnogo bolje i napravio dosta problema srpskom teniseru. Već na startu Šveđanin pravi brejk, i vodi sa 2:0, međutim Janko odmah uzvraća brejk i vraća rezultat u egal.

Janko je i u šestom setu bio u opasnosti da izgubi servis, ali srpski teniser je tada spasao dve vezane brejk lopte i izjednačio rezultat na 3:3.

Svoju šansu Janko je propustio u osmom gemu kada je imao jednu brejk loptu, ali nije uspeo da je materijalizuje.

Ipak, propušteno u tom gemu Janko je nadoknadio u nastavku. Pri rezultatu 5:5 srpski teniser pravi brejk, i dolazi do vođstva od 6:5. Već u narednom gemu Tipsarevć završava posao u tom setu i dolazi na set do konačne pobede i u meču i u kompletnom duelu sa Švedskom.

Tipsarević se nije opuštao ni u nastavku. U petom gemu srpski teniser pravi brejk i dolazi do vođstva od 3:2. Do kraja meča Šveđanin je osvojio još samo jedan gem. Janko je novim brejkom u devetom gemu završio ovaj set sa 6:3, što je značilo pobedu na meču od 3:0.

Ono što je najbitnije Jankovim trijumfom Srbija je u duelu protiv Švedske došla do treće pobede što znači da je odbrana Dejvis kupa, bez obzira na rezultat petog meča, uspešno nastavljena.

Srpski teniseri nisu izneverili naše navijače koji su se u velikom broju okupili u dvorani u Halmštadu gde su Noletu, Tipsi, Viktoru i Zimonjiću pružali gromoglasnu podršku.

Na kraju, Švedska je iza nas, a na redu je polufinale sa Argentinom. Ipak, ovo nije fudbal, ovde u tenisu su uloge zamenjene, tako da je sad Srbija supersila koja je favorit i na ovom meču.

Број коментара 20

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 26. април 2024.
16° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво