Novak u polufinalu Srbija opena

Novak Đoković je savladao Viktora Troickog sa 2:0 (6:3, 6:2) i plasirao se u polufinale prvog Srbija opena u Beogradu.

Posle Janka Tipsarevića, koga je pobedio u drugom kolu, Novak Đoković je savladao još jednog našeg tenisera - Viktora Troickog - i plasirao se u polufinale, gde ga očekuje Italijanski teniser Andreas Sepi. Sepi je 36. igrač na ATP-listi, protiv koga naš teniser, u dosadašnjim susretima, vodi sa 4:0.

"Srpsko četvrtfinale" počelo je sa skoro sat vremena zakašnjenja, zbog problema sa osvetljenjem na centralnom terenu SRC "Milan Gale Muškatirović".

Pošto je problem sa napajanjem elektročnom energijom rešen, Đoković i Troicki su započeli duel uz pođednako snažnu podršku prepunog stadiona.

Posle početnog brejka Viktora Troickog Novak je kontrolisao meč do poslednjeg udarca. Odmah je vratio brejk i osvajao poene, stigo je do drugog brejka i mirno priveo set kraju.

U drugom setu Troicki nije imao snage da se suprotstavi odličnoj Đokovićevoj igri , koji je bez napora osvajao poene. Troicki je osvojio početni gem na svoj servis. Novak vezuje tri gema, Troicki smanjuje na 3:2. Od tog trenutka Đoković agresivnom igrom osvaja sve gemove i rešava set u svoju korist.

Parovi polufinala:

Ivo Karlović - Lukaš Kubot 6:7, 2:6
Novak Đoković - Andreas Sepi 20.00 RTS-2
 

Đoković i Mađarovski izgubili u četvrtfinalu dubla

Srpski teniseri Marko Đoković i Darko Mađarovski nisu uspeli da se plasiraju u polufinale igre parova na prvom ATP turniru "Srbija Open" u Beogradu, pošto su u četvrtfinalu izgubili od Šveđanina Johana Brunstroma i Žana Žilijena Rojera sa Holandskih Antila rezultatom 6:2, 6:2.

Ni drugi srpski dubl Nikola Ćirić i David Savić nije ranije uspeo da uđe u polufinale, pošto je izgubio od poljsko-austrijske kombinacije Lukoš Kubot - Oliver Marah sa 6:4, 3:6, 10:8.

Đoković i Mađarovski koji su prethodnog dana napravili senzaciju na turniru pobedivši prve nosioce Nenada Zimonjića i Danijela Nestora, večeras nisu imali rešenje za Brunstroma i Rojera koji su efikasnom igrom za svega 48 minuta stigli do prednosti od 6:2 i 5.0.

Tada su srpski teniseri prvi put od početka meča pokušali da napravi preokret, osvojivši gem na servis protivnika za 5:1, a odmah zatim smanjivši na 5:2, što je međutim, bio njihov maksimum.

Parovi polufinala dubla:

Brunstrom (Šve)/Roher (OHA) - Granoljers/Ventura (Špa)
Meč počinje posle prvog polufinala u singl oko 16.00 časova

Vasen (Hol)/Zelenaj (Svk) - Kupot (Pol)/Marah (Aut)
Meč počinje posle drugog polufinala singla oko 22.00 časa

Број коментара 38

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 10. мај 2024.
16° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара